ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 huhtikuu 2012 08:09

RoPS pahoinpiteli PS Kemin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin nigerialaistoppari Nduka Alison jätti PS Kemin pelaajat jälkeensä. RoPSin nigerialaistoppari Nduka Alison jätti PS Kemin pelaajat jälkeensä.

Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemin harjoitusottelu oli erikoinen jalkapallopeli. Avauspuoliaika oli maaliton, ja kenttätapahtumiltaan varsin tasainen, toki RoPSin ollessa lievästi hallitsevampi osapuoli. Toisella puoliajalla RoPS pullisteli ensin hauiksiaan ja näytti lopulta kulmahampaitaankin rusikoidessaan kemiläiset ulos kehästä lukemin 8–0.

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen oli maltillisen tyytyväinen.
– Pojilla oli kivaa pelata. Koko ajan mennään eteenpäin.
Ykkösen sarja-avaukseen on aikaa kaksi ja puoli viikkoa.
– Tulisin haastatteluun mieluummin vasta pimeällä, sen verran hävettää, Kemin käskyttäjä Juhani Himanka huudahti pelin jälkeen.
– Me aloitimme huonosti, Kemillä oli myötätuuli, mutta puoliajan loppua kohden aloin jo arvailla, että juoksemme heidän ylitseen toisella puoliajalla, RoPSin kapteeni Tuomo Könönen tuumi, mutta korosti uskovansa Kemin olevan Kakkosen kärkiporukoita kesällä.

AVAUSPUOLIAJALLA, kovan myötätuulen turvin tosin, Kemi näytti miksi se pakotti kotihallissaan liiga-Jaron aina rangaistuspotkukilpailuun asti cupin pelissä. Joukkue puolusti tiiviisti, ja pystyi sulkemaan palloa paremmin kontrolloineen RoPSin syöttösuuntia.
RoPSin hyökkäyksissä nopea Emenike Mbachu oli vaarallinen, samoin vahvasti palloa suojannut ja erinomaisesti selkä maaliin päin pelannut Aleksandr Kokko. Puolustuspäässä toppari Nduka Alison oli ilahduttavan pelirohkea, ja vaikka avauspelissä on vielä tarkennettavaa, hioutuu topparista timantti kauden mittaan. Kemin jenkkikaksikko Joey SpivackDaniel Stevens oli hyvä, Spivack jopa erinomainen. Pikajuna Tommi Siekkinen oli avausjaksolla pirteä.

TOISELLE puoliajalle RoPS sai tuuleen selkänsä taakse, ja ratkoi pelin nopeasti. Ensin Kokko iski irtopallon verkkoon, heti perään Jose Manuel Rivera ampui pilkulta 2–0, ja vain kolme minuuttia myöhemmin Antti Peura teki jo kolmannen osuman. RoPSin sarjatulessa muiden muassa vaihtopelaaja Toni Vesala teki kaksi osumaa ja B-juniori Santeri Kumpula yhden.
Virtanen näki pelissä paljon haluamiaan elementtejä.
– Laitapakit nousivat kuten pitääkin, pystyimme kontrolloimaan peliä, teimme hyviä pystyjuoksuja, valmentaja luetteli.
Himanka oli synkkänä.
– Luovuttaminen oli pahinta. Meidän piti antaa RoPSille hyvä valmistautuminen sarjaan. Tämä oli ensimmäinen pelimme ulkona, mutta se selittää vain viisi prosenttia. Jos kuvittelimme osaavamme pelata, nyt tiedämme ettemme osaa. Ottelua seurasi useita satoja katsojia. RoPSin harjoituspelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin keskuskentällä tulee vastaan OPS klo 12.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2771 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309