sunnuntai, 18 maaliskuu 2012 10:19

PS Kemi jätti RoPSille luun käteen

PS Kemi tarjosi Suomen cupin 4. kierroksella kylmää kyytiä Rovaniemen Palloseuralle maalein 4-1 (2-0).

Kemiläisten alku oli murskaava. Peli oli ehtinyt vanhentua ainoastaan neljä minuuttia, kun kotijoukkueen Tommi Siekkinen keskitti 16-rajalta Aki Karjulan jatkaessa pallon yhdellä kosketuksella maaliin.
Lisää vettä RoPSin niskaan kaadettiin vain muutama minuutti edellisestä. PS Kemin Petri Toivainen nikkasi Arto Hakalan antamasta kulmapotkusta pallon verkon perukoille ja numeroiksi 2-0.
PS Kemin valmentaja Juhani Himanka kertoi ettei painottanut ottelun alkua tavallista enempää.
– Joskus tällaisia alkuja vain tulee. Nyt asiat osuivat kohdilleen heti alussa, Himanka tuumasi.
RoPSin vetovastuussa Kari Virtasen sairastellessa ollut Matti Hiukka reagoi kemiläisten vahvaan alkuun tekemällä tuplavaihdon, kun peliä oli pelattu vajaat 20 minuuttia. Tämä toikin rovaniemeläisten peliin hieman eloa, mutta vaarallisia tekopaikkoja se ei tuottanut.
Hiukka oli syystä pettynyt vierasjoukkueen esitykseen.
– Ei tämä jättänyt seliteltävää. Kuvittelimme itsestämme ilmeisesti liikaa. Parempi ja voittoa enemmän halunnut joukkue voitti, Hiukka sanoi.
Toisella puoliajalla RoPS painoi vimmatusti päälle. 2-1 kavennus syntyi Faith Friday Obilorin puskulla kulmapotkusta.
PS Kemi iski melkein heti perään lukemat 3-1 niin ikään kulmasta.
RoPS hallitsi kenttätapahtumia toisella jaksolla, mutta kunnollisiin tekopaikkoihin se ei päässyt kemiläisten puolustaessa sitkeästi.
Loppulukemat 4-1 iski Hakala pelikellon lähennellessä täyttä aikaa.