ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 helmikuu 2012 09:36

RoPS:n Hietakangas ei epäile vilppiä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Antti Hietakankaalla ei ole tiedossa, että joukkueen viime kauden liigaotteluihin liittyisi epäilyttävää vedonlyöntikäyttäytymistä saati tulosten manipulointia.

Torstaina ilmestyneen Urheilulehden mukaan eräät RoPS:n ottelut olisivat herättäneet ihmetystä vedonlyöntipiireissä.
– Meillä ei ollut syytä epäillä viime kauden liigapeleissämme mitään sellaista, jonka vuoksi olisi pitänyt ryhtyä toimiin, Hietakangas sanoi torstai-iltana.
RoPS:lta meni kentällinen miehiä vedonlyönnin vilppivyyhdin alettua purkautua viime talvena.
Hietakankaan mukaan seura suhtautuu nyt epäilyihin ja varotoimenpiteisiin ”äärimmäisen vakavasti”.
– Meillä on käytössämme asiantuntijoita, jotka seuraavat koko ajan vedonlyöntimarkkinoita. He eivät ole raportoineet epänormaaleista kerronmuutoksista, Hietakangas kertoi.
– Spekuloida voi kuka tahansa, siihen on jokaisella oikeus. Kokonaan toinen asia on, mitä oikeasti on tapahtunut.

URHEILULEHDEN mukaan jalkapalloliigassa pelattiin viime kaudella useita otteluita, joissa lopputulosta manipuloitiin vedonlyöntitarkoituksessa.
Kyse olisi ollut siitä, että joku tai jotkut ulkomaalaiset pelaajat olisivat varmistaneet vastustajalle mahdollisimman runsasmaalisen voiton.
Urheilulehti mainitsee kaksi esimerkkiä: syyskuulta IFK Mariehamn–TPS (0–3) ja lokakuulta KuPS–Honka (1–4).
Keskustelupalstoilla hampaisiin on joutunut RoPS:n maalia vartioinut Alex Nyom, jonka ailahtelevuutta on ihmetelty. Kamerunilainen ei jatka Rovaniemellä.
– Virheitä ja huonoja päiviä tulee kaikille. En voi syytellä ketään pelaajaamme, Hietakangas sanoi.
Jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi STT:lle, että jokaikinen viime kauden ottelu oli seurannassa vedonlyöntipelaamista myöten.
– Teemme tässä yhteistyötä Euroopan jalkapalloliiton Uefan ja Veikkauksen kanssa. Ei ilmennyt mitään sellaista, joka olisi antanut aihetta jatkotoimiin, Marjamaa sanoi.

Risto Pyykkö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1715 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309