ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 tammikuu 2012 20:47

Karo pääsi taas haalarihommiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
"Kari Virtanen (oik.) veti maanantaina Ounashallissa ensimmäiset treenit Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueelle. "Kari Virtanen (oik.) veti maanantaina Ounashallissa ensimmäiset treenit Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueelle. Kuva: Raija Suopajärvi

Kari Virtasen ääni raikaa Ounashallissa:
– Viime kaudella RoPSin pelaajat oppivat häviämään. Nyt opettelemme voittamisen kulttuuria ensimmäisistä harjoituksista alkaen. Joka tilanteeseen mennään pe****e voittamaan!

”Karo” on palannut.

VIRTANEN valmensi viimeksi huipputasolla kaudella 2007. Yli neljän vuoden tauon jälkeen hän palasi haalarihommiin maanantaina, kun konkarivalmentaja otti Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen komentoonsa. Valmistautuminen tulevan kauden Ykköseen käynnistyi.
Virtanen aloitti edellisen RoPSpestinsä viikkoa vaille viisi vuotta sitten.
– Ounashalli oli silloin hirveä paikka ja karu sorakenttä. Nyt näyttää paljon paremmalta, Virtanen tuumii jo hieman kulunutta tekonurmialustaa ihaillen.

VIRTANEN komentaa ja neuvoo pelaajia. Vitsailee välillä, mutta nopeasti kierroslukumittari on taas punaisella. Pienpelissä veltto prässi ei mene läpi, ”Karo” marssii kentälle näyttämään mallia ja vaatii uuden suorituksen.
Mikään ei ole muuttunut, Virtanen on oma intohimoinen itsensä. Se tuttu.
– Valmennan aina täysillä. Olen valmentanut RoPS-pestien välissä esimerkiksi junioreita, ja aina tosissani.
Se on helppo uskoa.

ENSIMMÄISISSÄ harjoituksissa on vain kymmenen pelaajaa, mutta se ei Virtasta huoleta.
– Joukkue rakentuu hyvää vauhtia. Nyt vain täytyy pitää maltti mielessä, etten vedä poikia puhki, kun porukkaa on vähän.
Virtasen joukkueet ovat aina olleet fyysisesti hyvässä kunnossa, RoPSin miehille voi luvata hikistä talvea.
Virtanen on tyytyväinen valmennuksen taustajoukkoihin, jossa hänen apunaan toimivat Vesa Tauriainen, Matti Hiukka, maalivahtivalmentaja Matti Vikman, joka toimii myös uutena joukkueenjohtajana, Jari Alamäki ja fysiikkavalmentaja Markus Suontakanen.
– Taustajoukkoja on vielä melkein enemmän kuin pelaajia, turkulainen virnuilee.

ROPS pelaa helmikuussa jo reippaasti harjoituspelejä. Lauantaina 11.2. RoPS kohtaa Ruotsin 2. divisioonan Piteån Ounashallissa, ja 18 – 19.2. joukkue osallistuu Oulussa kansainväliseen turnaukseen. Seuraavassa viikonvaihteessa on taas turnee Kemin Junkohallissa.
– Myös tammikuulle pitäisi saada peli, ja olisi erityisen tärkeää nähdä testisopimuksella mukaan tulevat Dinho ja Marin Gjoca kunnon ottelussa, harjoituksissa on vaikea muodostaa todellista kuvaa, valmentaja tuumii.
Virtasen ensimmäisten harjoitusten jälkeen kapteeni Tuomo Könönen on tyytyväinen mies.
– Ammattimies, kyllä se osaa. ”Karon” valmennuksessa nuoret kehittyvät, ja harjoittelu on todella ammattimaista.

Kari Virtanen
Syntynyt: 15. syyskuuta 1958.
Valmennusura: RoPS 1997- 1999, VG-62 2000-2003, Inter 2003-2006, RoPS 2007, RoPS 2012-.
Seurat aktiiviuralla: PiPS, TPS, IFK Eskilstuna (Ruotsi), AIK (Ruotsi), RoPS, KePS, Kumu.
Muuta: 37 maaottelua (7 maalia), edusti Suomea Moskovan olympialaisissa 1980.
Lempinimi: Karo.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2060 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309