ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 tammikuu 2012 10:45

Tuomas Tyystälä RoPSin paitaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuomas Tyystälän pelit jatkuvat Rovaniemen Palloseurassa. Tuomas Tyystälän pelit jatkuvat Rovaniemen Palloseurassa. Kuva: Pentti Vuosaari

Rovaniemen Palloseura julkisti maanantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Kemiläisen juniorimyllyn viime vuosien kirkkaimpiin helmiin kuuluva Tuomas Tyystälä pelaa kaksi seuraavaa kautta RoPSissa.

Samanmittaisen sopimuksen allekirjoitti myös maanantaina armeijan palvelukseen marssinut Jarkko Lahdenmäki. Kemijärveläislähtöinen Lahdenmäki on pelannut jo kaksi edellistä sesonkia RoPSin edustusjoukkueessa.
Lahjakas Tyystälä debytoi PS Kemin joukkueessa Ykkösessä vain 16-vuotiaana. Kuluneella kaudella 20-vuotias keskikenttäpelaaja kuului jo joukkueensa runkomiehiin. Tyystälä on FC- 88:n kasvatti ja edusti juniorina myös Kemin Palloseuraa ennen edustusjoukkueeseen nousuaan.
– On todella hyvä fiilis tulla Rovaniemelle. RoPS on Lapin ykkösseura ja lähdin paremman perään Kemistä, tyytyväinen Tyystälä juttelee.
Keskikentän keskustassa viihtyvä ja erikoistilanneosaamisestaan tunnettu nuorukainen vakuuttui RoPSin ammattimaisesta toiminnasta.
Kari Virtasen valmennus on varmasti hyvää, Tyystälä kertoo ja kehuu muutenkin Rovaniemen jalkapalloilijalle tarjoamia puitteita.
PS Kemi putosi Kakkoseen, joten seuran vaihto oli luonnollista nuorten maaottelujakin pelanneelle Tyystälälle.
RoPSissa on myös tuttuja pelaajia. Kapteeni Tuomo Könönen oli toissa kaudella myös Kingsien kapteeni.
– Siinä mielessä olo on kuin olisi kotiin tullut, Tyystälä virnuilee.
Nilkkavammasta toipuva pelaaja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.
Jarkko Lahdenmäki nousi kaudella 2010 edustusjoukkueeseen, kun päävalmentaja John Allen antoi nuorelle keskuspuolustajalle runsaasti vastuuta. Lahdenmäki on pelannut Ykkösessä 19 ottelua ja liigassa 16 peliä.

ROPS on korostanut pyrkimystään hankkia lappilaiset lahjakkuuksia riveihinsä. Tyystälän kaappaaminen on juuri tämän strategian mukainen.
– On hienoa saada lappilaisia pelaajia rinkiin. Molemmat ovat jo osoittaneet tasonsa Ykkösessä, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo.
RoPSilla on nyt koossa 15 pelaajasopimusta, kun mukaan lasketaan ensin testattavaksi tulevat Marin Gjoca ja Dinho. Miehet rantautuvat Rovaniemelle ensi sunnuntaina.
– Kasaamme noin 20 pelaajan ringin, Hietakangas kertoo.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2523 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309