ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 marraskuu 2011 08:26

Keskarin ihme: 8 543 katsojaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tästä tilanteesta repesi riemu keskuskentällä kun Steven Polack puski RoPSin voittomaalia albanialaisten verkkoon. Hän teki myös vieraspelin voitto-osuman. Tästä tilanteesta repesi riemu keskuskentällä kun Steven Polack puski RoPSin voittomaalia albanialaisten verkkoon. Hän teki myös vieraspelin voitto-osuman. Kuva: Matti Aho

Rovaniemen keskuskenttä päivälleen 24 vuotta sitten.
Neljäs marraskuuta ei tunnu parhaalta jalkapallopäivältä napapiirin korkeudella, mutta nyt se on sitä, vaikka tuomarin pilli soi jo kello 12.30.

Rovaniemellä eletään kaikkien aikojen jalkapallobuumia. Rovaniemen Palloseuran marssia Euroopan kentille seurataan tiiviisti muuallakin Suomessa. Jaossa on paikka Euroopan cupvoittajien cupin 3. kierrokselle, joka olisi harvinaista herkkua suomalaisseuralle.
RoPS voittaa ratkaisevassa toisessa ottelussa albanialaisen Vllaznia Shkoderin 1-0 Steven Polackin maalilla ja menee jatkoon yhteistuloksella 2-0.

 Keskuskentällä olivat puutkin varattuja 4.11.1987 (Kuva:Pauli Laalo)

IHMETTÄ ON todistamassa keskuskentän lehtereillä, aitojen takana ja koivujen oksilla huimat 8 543 katsojaa. Luku on kirkkaasti RoPSin kaikkien aikojen yleisöennätys, jonka rikkominen ei ole näköpiirissä.
Nykyisillä turvamääräyksillä keskuskentälle tuskin voitaisiin moista yleisöjoukkoa edes päästää.
– Silloin ei nykyaikaisten turvavaatimuksien perään kyselty eikä kentillä ollut lisenssivaatimuksia. Pääasia oli, että ihmiset mahtuivat sisään, muistelee RoPSin ex-toimitusjohtaja Jouko Kiistala.
Yleisövyöry ei aiheuttanut juuri ongelmia ja UEFA:n ottelutarkkailija, saksalainen Walter Baresel kiitteli jälkikäteen järjestelyjä.
Hän ei ollut ainoa paikalla ollut saksalainen, sillä jostakin kentän laidalle ilmestyi myös joukko Hamburger Sportvereinin kannattajia banderollien kera.

 Tällaisia apuja ei ole viime vuosina keskuskentällä tarvittu. (Kuva: Pauli Laalo)

SEN VERRAN hektinen tapahtuma oli RoPSille, että seura unohti pelipäivänä laskea kaikki myydyt liput. Ensin yleisömääräksi ilmoitettiin 7 312.
– Sitten löydettiin vielä yli tuhat ennakkoon myytyä lippua, joten virallinen luku kasvoi selvästi, Kiistala kertoo.
Tuolloin RoPS oli koko Lapin ja osin Pohjois-Suomenkin yhteisellä asialla. Koululaisille oli peliin järjestetty liikuntavapaata ja työpaikoillakin jatkettiin ruokatunnit vähintään ottelun mittaiseksi.

ROPSISSA tutkittiin almanakkaa ja sääennusteita jo pari viikkoa ennen ottelua. Luoja onneksi säästi Rovaniemen talvelta ja lumipeitteeltä, sillä valkoista alkoi tulla vasta päivä ottelun jälkeen.
Keskuskentän nurmi onnistuttiin pitämään pelikunnossa viime hetken muovituksella ja kaupungin lämmityslaitteilla. Kenttä oli paikoin pakkasen kovettama, mutta se ei lumeen ja jäähän tottunutta kotijoukkuetta haitannut.
– Pelipäivä oli tosi kuulas alkutalven pakkaspäivä ja se osaltaan siivitti hienoa tapahtumaa, Kiistala muistaa.

 Keskuskentän nurmea säästettiin loppuun asti. Viimeisinä öinä kenttä pakastettiin muovin alle. (Kuva: Matti Aho)

Poiminta
Satu päättyi Marseilleen
RoPSille voitto albanialaisesta Vllaznia Shkoderista merkitsi pääsyä ”isojen poikien” seuraan. Puolivälieräpaikka toi vastustajaksi ranskalaisen Olympique Marseillen.
Maaliskuussa RoPS pelasi ”kotiottelunsa” Italian saappaankorossa Leccessä ja toisen osaottelun normaalisti Ranskassa.
Leccessä RoPS hävisi ”vain” 1–0 ranskalaiselle tähtisikermälle. Maalin laukoi Jean-Pierre Papin. Marseillessa tappio oli kolmen maalin suuruinen.

Kari Pyykkö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2813 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309