ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 lokakuu 2011 13:39

Oikea tie

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura rysähti takaisin Ykköseen. Hätätilajoukkue rakennettiin pelaajamarkkinoiden hylkytavarasta. Moni pelaaja oli harjoituskauden telakalla, ja kausi näytti karulla tavalla, kuinka jalkapallo vaatii fyysistä huippukuntoa. Usean pelaajan moottori piiputti kesken ottelun, tai aikaa kului sairastuvalla enemmän kuin kentällä. RoPS menetti tukuttain pisteitä viimeisen puolen tunnin pelin aikana.

ROPSIN JOUKKUE oli kallis, mutta nyt voi kysyä, olisiko kesällä tehtyjen hankintojen lisäksi kannattanut lyödä vieläkin enemmän panoksia peliin, ja kaapata maalintekijä? Viimeistelyongelma ei ratkennut koko kauden aikana. Samaa voi kysyä valmennuksen suhteen. Olisiko kokenut sarjapaikanpelastaja luovinut joukkueen kuiville? Muutaman kymmenen tuhannen euron lisätappio ei olisi uhannut seuran taloutta, kun vastapainoksi sillä olisi ostettu sarjapaikka.
Mielestäni RoPSilla on nyt edessään risteys, josta lähtee kolme tietä. Ensimmäinen vaihtoehto on raivoisa, ensi kaudella tapahtuva paluuyritys liigaan. Se tarkoittaisi nimetöntä lyhyen sopimuksen valmentajaa, ja sieltä täältä kasattua ulkomaalaisvoittoista pelaajistoa lyhytkestoisilla lapuilla. Tämä reitti voisi tuoda nousun, mutta tuskin lopettaisi sahaamista pääsarjan ja Ykkösen välillä.

TOINEN SKENAARIO, jota en pidä RoPSin kokoluokan seuralta todennäköisenä, on jämähtäminen loputtomaan korpivaellukseen Ykkösessä. Näin kuitenkin käy, jos seura ei tee riittäviä panostuksia oikeisiin avainasioihin.
Kolmas väylä on pitkäjänteisen työn ja menestyksen moottoritie. RoPS on kyllä aina osannut hankkia kiitettävästi hyviä pelaajia, mutta jalkapallojoukkueen tärkeimmän pestin, eli päävalmentajan arvoa seurassa ei ole aina ymmärretty. RoPS tarvitsee riittävän meritoituneen ja kokeneen valmentajan. Hänen työrauhansa takaisi pitkä sopimus. Uskottava valmentaja pystyy hankkimaan kovia kotimaisia nimiä napapiirille ja tarvittavat vahvistukset ulkomailta.
Selvä visio seuran tulevaisuudesta saisi myös pelaajat sitoutumaan useammaksi vuodeksi. Seurajohdon selkeät linjaukset putoamisen jälkeen, ja akatemiahanke lupaavat hyvää. Oikean tien valitsemalla RoPS palaa vääjäämättä liigaan lähivuosina, lopultakin jäädäkseen.

ENSI KAUDELLE jatkavat Tuomo Könönen, Mika Lahtinen ja nykyjoukkueen tärkeimmät sopimuksettomat pelaajat muodostaisivat vahvan rungon Ykköseen. Tosin Etchu Taben pitämiseen RoPSin kynnet tuskin riittävät, joten topparipari on hankinnassa. Terve Eetu Muinonen ja Manuel Rivera olisivat huippumiehiä sekä Sakari Saarinen luotettava jyrä. Itsensä kuntoon treenanneen Keijo Huuskon näkisin myös mielelläni keskikentän pohjalla. Toisaalta nykyjoukkueen laitapelaajat eivät Henrik Ojamaata lukuun ottamatta ole edes divaritasoa. Alex Nyom voidaan helposti korvata kokonaisvaltaisesti paremmalla vahdilla.
Ensi kauden joukkueen rakentamisessa RoPSin on huomioitava myös mahdollinen liigapaikka kabinettipäätöksellä. Monen liigaseuran talouskurimus ei ole salaisuus, ja lisenssikomitea paalutti AC Oulu-päätöksellään tiukan ennakkotapauksen.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

 

Luettu 1639 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309