ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 lokakuu 2011 11:12

”Täällä on upeat mahdollisuudet”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen seurasi RoPS-HJK -ottelua yhdessä Veikkausliigan puheenjohtajan Lasse Lehtisen ja RoPSin kesällä erotetun valmentajan John Allenin kanssa. A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen seurasi RoPS-HJK -ottelua yhdessä Veikkausliigan puheenjohtajan Lasse Lehtisen ja RoPSin kesällä erotetun valmentajan John Allenin kanssa.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen seuraa tarkkaavaisesti RoPSin ja HJK:n liigaottelua. Kumpikaan joukkueista ei käytä Paatelaisen tunnetuksi tekemää 4-3-2- 1 ”joulukuusi”-ryhmitystä, mutta mies on silti tyytyväinen.

- Hyvää peliä, molemmat joukkueet taistelevat, vaikkei panoksia olekaan. Täällä kentällä on lisäksi erinomainen tunnelma.
Paatelainen on saapunut kaupunkiin adjutantteinaan jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ja puheenjohtaja Lasse Lehtinen. Herrat ovat kiertäneet kauden aikana kaikilla liigapaikkakunnilla.
Aiemmin päivällä Paatelainen luennoi valmennusfilosofi astaan, juniorijalkapallon haasteista ja maajoukkueen nykytilasta sekä tulevaisuudesta. Karismaattinen esiintyjä veti urheiluopiston auditorion lähes täyteen innokkaita kuulijoita. RoPSin järjestämään tilaisuuteen oli kutsuttu kaikki RoPSin ja FC Lynxin valmentajat sekä valmennuksesta kiinnostuneet.
Paatelainen on esiintyjänä samanlainen kuin hänen pelitapansakin, positiivinen, innostava ja rohkea. Paatelainen esitteli keinoja, joilla Suomea nostetaan eurooppalaisella futishuipulle. Yksi keskeisin työkalu on tehovalmennusryhmä, joihin valitaan Suomen parhaat 15 – 21-vuotiaat pelaajat. Heille iskostetaan selkäytimeen yksilöllisellä valmennuksella A-maajoukkueen pelitapa.
Päävalmentaja oli innostunut RoPSin perustamasta akatemiasta.
– Täällä tehdään paikallisesti juuri sitä, mitä me teemme valtakunnallisesti
 Paatelaisen mukaan suurimmat satsaukset on tehtävä juuri juniorivalmennukseen
 – Parhaiden valmentajien on valmennettava junnuja, siksi minäkin olen joutunut maajoukkueeseen, Paatelainen virnuili.
– Nostan hattua RoPSin toiminnalle, fantastista, muidenkin seurojen on otettava täältä mallia.
Paatelainen oli myös vaikuttunut Rovaniemen harjoitusolosuhteista.
– Täällä on upeat mahdollisuudet tehdä mahtavaa jälkeä!
RoPSin akatemian rehtori Vesa Tauriainen lausui ääneen unelmansa.
– Rovaniemeläinen pelaaja A-maajoukkueessa
 Paatelainen nyökytteli vieressä. Ehkä jo hänen aikanaan?

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1930 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309