maanantai, 17 lokakuu 2011 09:40

Diesel Lada

RoPSin Mika Lahtinen (oik.) upotti TPS:n verkkoon kaksi maalia Jarno Heinikankaan estelyistä huolimatta. RoPSin Mika Lahtinen (oik.) upotti TPS:n verkkoon kaksi maalia Jarno Heinikankaan estelyistä huolimatta. Kuva: Jussi Leinonen

RoPSin hyökkääjä Mika ”Lada” Lahtinen pelaa jalkapalloliigassa säilymisestä jo kolmatta syksyä. Kahdella edellisellä kaudella Lahtisen edustama JJK säilytti liigapaikkansa karsintojen kautta. Nyt RoPS on enemmän kuin lähellä putoamista, vaikka se sunnuntaina kukisti kotikentällään TPS:n 3–1 (1-0). Ja vaikka Lahtinen iski turkulaisten verkkoon kaksi maalia.

– Totesin avovaimolle, että joskus olisi mukava pelata niin että joukkue olisi turvallisesti keskikastissa. Toisaalta näissä peleissä riittää panosta.
– Kausi on ollut todella raskas, kun talvikin oli yhtä sekoilua Tampere Unitedissa. Nyt on enää kaksi viikkoa liigaa jäljellä ja ne vedetään loppuun täysillä.
Lahtisella on RoPSin kanssa kaksivuotinen sopimus, joten mies pelaa ensi kaudellakin Rovaniemellä oli sarjataso mikä tahansa.

ROPS onnistui tekemään TPS:ää vastaan kaksi maalia kulmapotkuista.
Ensin Mika Hänninen jatkoi jalalla Tuomo Könösen antaman kulman sisään avauspuoliajalla.
Toinen puoliaika alkoi kovalla TPS:n pyörityksellä. Jarno Heinikangas iski 1–1 tasoituksen 70. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. Sitten iski kuin iskikin RoPS. Lahtinen puski Könösen antaman kulman yläkulmaan.Se oli Lahtiselle kauden seitsemäs maali.
Kahdeksas syntyi hetkeä myöhemmin. Lahtinen tälläsi pallon komeasti kaukaa yläkulmaan.
– Aika harvoin on tullut tehtyä maaleja 16 metrin takaa, Lahtinen totesi.
– Pusku oli enemmän sellainen ladamainen maali.
Vaikka moni olisi odottanut 26-vuotiaalta Lahtiselta useampia osumia tällä kaudella on kahdeksan maalia miehen uusi liigaennätys. Kahtena JJK-kautena syntyi kuusi ja viisi maalia. Tosin liigassa pelattiin vähemmän otteluja kuin tänä vuonna.
– Maaleja olisi pitänyt tehdä jo aiemmin tällä kaudella ja ampua enemmän. Niin minun, kuin monen joukkuekaverinkin.

VOITOSTA huolimatta RoPS on seitsemän pistettä perässä toiseksi viimeistä joukkuetta Jaroa, jolla on yksi peli vähemmän pelattuna. Kolmanneksi viimeinen joukkue VPS yllätti Jyväskylässä mitaleista taistelevan JJK:n 2–1.
– Hieno voitto meiltä, mutta kun kuulin tuloksen Jyväskylästä, niin tunnelma latistui. Mitali ei näytä kiinnostavan ketään, kun kärkijoukkueet häviävät häntäpään joukkueille siellä täällä, RoPSin valmentaja Matti Hiukka sanoi.
– Jokainen jätkä antoi kentällä kaikkensa. Tuomo Könönen oli vielä lauantaina kuumeessa ja parilla pelaajalla oli jalkavammoja. Haka-pelistä ei jäänyt paljon palautumisaikaa.
Hiukan mukaan suurin syy siihen, miksi RoPS on surkean alkukauden jälkeen voittanut kolme ottelua perättäin on nöyrä puolustaminen.
– On helpompi voittaa pelejä, jos omiin menee vain yksi maali tai ei yhtään.
RoPSin puolustuksen sydän oli tässäkin pelissä toppari Etchu Tabe, joka joutui pistämään parastaan nopeaa Mika Ääritaloa vastaan.

Ottelupuntari
Oljenkorsi taipuu
Miten kävi: RoPS–TPS 3–1 (1-0)
Mikä ratkaisi: RoPS teki kaksi maalia kulmapotkutilanteista. Joukkue on hyödyntänyt erikoistilanteensa loppukaudella hyvin. TPS hallitsi peliä etenkin toisella puoliajalla, mutta tuhri tekopaikkansa. Turkulaisilla oli ottelussa 11 kulmapotkua, joista peräti kymmenen toisella puoliajalla, ilman tulosta. RoPSille voitto oli kolmas neljästä edellisestä ottelusta.
Oho! Virolaishyökkääjä Henrik Ojamaa sai ottelussa varoituksen. RoPSin onneksi Ojamaan varoitustili ei täyttynyt vielä, joten mies on pelikelpoinen KuPSia vastaan kolmella varoituksella. Neljännestä tulee pelikielto.
Entä nyt? RoPSilla on kolme liigaottelua jäljellä: la 22.10. KuPS– RoPS, ke 26.10. RoPS–HJK ja 29.10. VPS–RoPS. Ero toiseksi viimeisenä olevaan Jaroon on seitsemän pistettä. Jaro on pelannut ottelun vähemmän kuin RoPS.