ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 lokakuu 2011 20:30

Pelaajakortti:Kokenut Huusko haluaa auttaa RoPSia uuteen nousuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keijo Huusko Keijo Huusko

Sää on syksyisen harmaa. RoPSin liigajoukkue aloittelee harjoituksia, kautta on jäljellä enää muutama ottelu. Käytännössä on selvää, että joukkue putoaa kauden päätteeksi Ykköseen.

”Kyllähän tilanne alkaa olla tukala”, Keijo Huusko tuumii ja istahtaa sateelta suojaan Keskuskentän puukatsomon penkille. Huusko katselee kentälle.
”RoPSissa pelaaminen oli pikkupoikana suuri unelma, vähän samaan tapaan kuin Oulun Kärpät on pohjoisen lätkäjunnuille. Norjan ammattilaisvuosinakin mietin vielä, ja sanoin jopa joukkuekaveri Adrianolle, että Suomessa olisi hienoa pelata liigaa vielä RoPSissa. Pitkän kierroksen tein, ennen kuin tänne päädyin.”
Myös Adriano pelasi kuluneella kaudella PS Kemissä Huuskon tapaan.
Keijo Huusko on niitä harvoja lappilaisia jalkapalloilijoita, joka on viimeisen kymmenen vuoden aikana pelannut ulkomailla ammattilaisena. Kokenut kemiläinen palasi viime kaudella Norjan vuosien jälkeen Suomeen, ja asettui perheineen aloilleen kotiseudulleen. Uusi omakotitalo nousi Kaakamoon. Kuluva kausi alkoi PS Kemin Ykkösen joukkueessa, mutta elokuussa mies siirtyi RoPSin liigajoukkueen vahvuuteen.
Huusko on pelannut siirtonsa jälkeen kaikissa otteluissa avauskokoonpanossa, joko hyökkääjänä tai puolustavana keskikenttämiehenä.
Peliesityksiinsä Huusko ei ole täysin tyytyväinen.
”En ole vielä täydessä 90 minuutin kunnossa. Pahojen loukkaantumisten jälkeen pääsin vasta viime kaudella kuntouttamaan polveani, eikä talven harjoittelukaan ollut vielä täysipainoista.”

Huuskon jalkapalloura alkoi kuusi-vuotiaanan nassikkana kemiläisen FC-88:n junioreissa.
”Mummo vei minut ensimmäisiin harjoituksiin”, lapsuudessaan myös painia, jääpalloa ja jääkiekkoa harrastanut Huusko muistelee.

Miksi tulit RoPSiin?
”Olin elokuussa vapailla markkinoilla ja RoPS otti yhteyttä.”

Oletko halukas jatkamaan RoPSissa myös ensi kaudella, vaikka Ykkösessä?
Huusko on kiinnostunut jatkamaan Rovaniemellä. ”Kausi on ollut seuralle vaikea, ja mikä tahnansa muu seura olisi kaatunut.  Nyt RoPS on taas uudessa alussa. Haluan tehdä töitä lappilaisen jalkapallon hyväksi, ja uskon, että minulla on paljon annettavaa, kunhan saan alle ehjän harjoituskauden”, Huusko lähettää terveisiä seurajohdolle.
”Jos RoPS putoaa, se varmasti pyrkii takaisin liigaan ja vakiinnuttamaan paikkansa siellä. Ei RoPS muuta voi, se kuuluu huipulle.”

Suosikkipelaajat ja joukkueet:
Nuoruuden suosikkipelaaja oli saksalainen maalipyssy Jürgen Klinsmann. ”Huippuluokan maalintekijä.” Huusko seuraa jalkapalloa tiiviisti, mutta ei tunnustaudu minkään joukkueen faniksi.
”Paitsi FC-88:n”, Huusko nauraa.

Vahvuudet jalkapalloilijana?
Huusko näkee vahvuutenaan pelikäsityksen. ”Lisäksi kokemuksen tuoma rutiini, onhan näitä kenttiä jo kierretty. Ennen vahvuus oli myös nopeus, mutta loukkaantumiset ovat vieneet terävyyttä, vaikka en minä vieläkään hidas ole”, kemiläinen nauraa.

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 2228 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309