sunnuntai, 16 lokakuu 2011 10:12

RoPS jaksaa uskoa ihmeeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

MIKÄ PELI? RoPS–TPS Keskuskentällä tänään kello 15.

ASETELMA? RoPS nappasi kauden toisen vierasvoittonsa Tehtaan kentältä. Teoreettiset mahdollisuudet säilyä ovat olemassa, ja VPS:n loppuohjelma on vaikea. Kolmesta viimeisestä pelistä RoPS on voittanut kaksi. RoPSin pelin taso on heitellyt vierasotteluissa liikaa, hetkittäin joukkue haastaa jopa kärkijoukkueet, mutta ajoittain peli on alasarjatason ryntäilyä vailla minkäänlaista pelisuunnitelmaa. Haka-ottelu oli jo ehjempi kokonaisuus, ja lupaa kunniakasta loppukautta. TPS taistelee mitaleista sekä europaikoista ja tarvitsee pisteitä.

SEURAA NÄITÄ! RoPSilla ei ole hävittävää ja voittoa on haettava riskillä. Matti Hiukan pelitavassa laitapakit nousevat rohkeasti ja peliä pyritään avaamaan nopeasti maata pitkin. TPS:n nuorista tähdistä Roope Riski palasi elokuussa Italian Cesenasta Turkuun ja on paukuttanut seitsemässä pelissä neljä maalia. Vasta 17-vuotias laitapuolustaja Jere Uronen on pelannut loistavasti ja päässyt mukaan jo Mixu Paatelaisen maajoukkueen harjoituksiin.

OHO! RoPS on eri joukkue kotona ja vieraissa. Vierassaldo on murheellinen: 2 voittoa, 1 tasapeli ja 12 tappiota maalierolla 18 – 50. Kotitili 2–7–5 maaliero 16–20, on sentään siedettävä.

ARVIO? RoPS voi yltää hurjalla taistelulla voittoon.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1388 kertaa