tiistai, 04 lokakuu 2011 08:41

Taivas romahti niskaan pala palalta

Timo Furuholm (kesk.) oli liian vaikea pideltävä RoPSin pelaajille. Timo Furuholm (kesk.) oli liian vaikea pideltävä RoPSin pelaajille. Kuva:Turun Tietokuva Oy

Rovaniemen Palloseuran hyvä jakso Veikkausliigassa päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Turussa Interin vieraana joukkue oli vajaat kaksikymmentä minuuttia pelissä mukana kunnes taivas romahti niskaan pala palalta.

Inter jallitti vierasjoukkuetta reilut yhdeksänkymmentä minuuttia miten halusi ja loppulukemat 6–2 (3–0) eivät juuri jätä selittelyille sijaa. Tässä pelattiin kuuluisaa isät vastaan pojat -ottelua, vieläpä jokseenkin karmaisevan lopputuloksen kera.
– Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kävi mielessä, että eikö tämä näytelmä voisi jo loppua. Jäimme Interin jalkoihin koko rahalla, päävalmentaja Matti Hiukka tunnusti.
RoPS:n mahdollisuus vaikuttaa ottelun lopputulokseen positiivisesti oli pelin ensimmäisten minuuttien aikana. Joukkue hyökkäsi silloin aktiivisesti ja oli yllättää unessa olleen kotijoukkueen energisellä pelaamisellaan.
Jakson vahva mies oli virolaistykki Henrik Ojamaa, mutta häneltäkin osumat jäivät hyvästä yrittämisestä huolimatta tekemättä.
– Se ei vaan riitä Interin tasoista joukkuetta vastaan, että olet hyvin mukana ja lähellä maalintekoa. Jos et tee itse maalia, he tekevät ne. Niin kävi myös tänään, Hiukka pohdiskeli.
– Myös pallollinen pelaamisemme oli suurissa ongelmissa koko ottelun ajan. Puolustuslinjamme edessä tapahtui aivan liikaa pallonmenetyksiä, ja lopputulos on kaikkien nähtävissä tulostaululta.

OTTELUN HAHMO oli Interin Timo Furuholm. Kauden maalisaldonsa yli kahdenkymmenen osuman siirtänyt ”Furkka” iski RoPS:n verkkoon peräti neljä häkkiä, osan rovaniemeläispuolustusta rumaan tapaan pitkien syöttöketjujen muodossa nöyryyttäen.
Osittainen selityskin asialle löytyi. Pelin jo aiemmin ratkaissut Inter pelasi hänelle etenkin toisella jaksolla tietoisesti palloja.
– Ilmeni, että ”Furkalla” ei ollut hattutemppua Veikkausliigassa tähän mennessä. Tauolla sovimme, että lähdemme sellaista hänelle hakemaan. Se myös onnistui, Interin kapteeni Henri Lehtonen paljasti.

ROPS kuittasi omat osumansa ottelu jo ratkettua viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Kim Alosen 4-1 ja Thomas Götzlin 5-2 olivat kuitenkin lopputuloksen kannalta pelkkää kosmetiikkaa. Juna meni jo, kuten vanhassa savolaiskaskussa aikanaan todettiin.
– Lopussa heivasimme puolustusta aivan liikaa. RoPS:n maalit olivat meiltä selkeitä merkkausvirheitä. En tarkalleen nähnyt kenen miehistä oli kyse, mutta ei tälläistä oikeastaan saisi tapahtua, pelin ratkaisseen 2-0 -osuman iskenyt Lehtonen tunnusti.

ROPS:N LEIRISSÄ vitsit alkavat olla vähissä. Sarjapaikan säilyttäminen on edelleen matemaattisesti mahdollista mutta toisaalta samaan aikaan myös hyvin epätodennäköistä. Tälläisessä tilanteessa joukkueen motivaatiotason säilyttäminen liigakelpoisena saattaa olla oma urakkansa.
– Seuraavaan joukkueeseen on matkaa kymmenen pistettä ja sarjapisteitä on jaossa viisitoista. Mahdollisuudet ovat pieniä, mutta niin kauan yritetään kuin vähääkään on mahdollisuus sarjassa säilyä. Ei meillä oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa, Hiukka huokaisi.

Ottelupuntari
Vitsit vähissä
Miten kävi: Inter-RoPS 6-2 (3-0)
Tilastot: 19. 1-0 Furuholm (Lehtonen), 32. Lehtonen (Ojala), 39. 3-0 Furuholm (Ojala), 63. 4-0 Furuholm (Lehtonen), 4-1 Alonen (Könönen), 90. 5-1 Ojala (Furuholm), 90. 5-2 Götzl (Hänninen), 90. 6-2 Furuholm (Scoppa).
Mikä ratkaisi: Viimeistely. Jos RoPS olisi tehnyt alkuminuuttien paikoistaan maalit, ottelun kulku olisi saattanut olla erilainen. Näin ei kuitenkaan käynyt eikä tuloksessa juuri ole seliteltävää. Vitsit alkavat olla vähissä!
Oho! -Teimme aivan liian vähän maaleja tilanteisiin nähden. Paikat toiseen kuuteen osumaan olivat realistisesti olemassa, Interin luotsi Job Dragtsma laskeskeli.
Entä nyt: Käytännössä RoPS:n sarjapaikka on mennyttä. Loppukausi voidaan käyttää divarimetkujen miettimiseen. Olisiko pohjoisten futisvoimavarojen yhdistämisessä mieltä?