ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 syyskuu 2011 09:31

Manun näytös

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Albin Granlund halasi kaksi maalia MyPan verkkoon tehnyttä Jose Manuel Riveraa. Zakaria Abahassine (vas.) pyyhki hikeä otsaltaan. RoPSin Albin Granlund halasi kaksi maalia MyPan verkkoon tehnyttä Jose Manuel Riveraa. Zakaria Abahassine (vas.) pyyhki hikeä otsaltaan. Kuva: Pekka Aho

Meksikolaishyökkääjä Jose Manuel Rivera kävelee pois Keskuskentältä. Hän hymyilee leveästi. Kaulassa roikkuu mitali. Askel on keveä kuin tanssijalla ja pelaaja läpsäyttää kättään kentän laidalla roikkuvien pienien ihailijoiden kanssa.

Tätä tunnetta Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen pelaajat ovat odottaneet yli neljä kuukautta. RoPS voitti Mypan 2–1 Riveran kahdella maalilla. Edellisen kerran RoPS oli voittanut 19. toukokuuta Myllykoskella. Nyt taskuun tipahti kauden kolmas voitto.

HETKEÄ myöhemmin Rivera istuu rauhallisena lehdistötilaisuudessa. Palkintomitalia ei näy missään.
– Juhlimme vasta sitten, kun säilymme liigassa, Rivera muistuttaa.
Kahdeksan peliä loukkaantumisen takia poissaollut pelaaja teki kovasti töitä paluunsa eteen.
– Olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin alkukaudella.
RoPSin ongelman hän tietää hyvin.
– Meidän pitää tehdä enemmän maaleja. Joukkue on taistellut koko ajan hyvin.
RoPS ehti pelata 21 voitotonta ottelua ennen eilistä. Määrä sivusi surullista liigaennätystä Kumun ja KooTeePeen tavoin.
– Nyt voimme unohtaa vaikeat ajat.

VAIKEITA HETKIÄ RoPS koki myös eilisessä pelissä. RoPS hallitsi avauspuoliaikaa. Kuudesta kulmapotkusta joukkue ei pystynyt pistämään palloa maaliin. Toisen puoliajan alussa peli kääntyi Mypalle. Mikko Innanen vei vieraat 0–1-johtoon. Innanen olisi voinut iskeä toisenkin maalin läpiajosta, mutta mies ei pystynyt ohittamaan RoPSin maalivahtia Alex Nyomia.
RoPS-valmentaja Matti Hiukka nosti toppari Etchu Taben kärkeen.
– Oli heitettävä kaikki munat koriin ja katsottava kuinka käy, Hiukka totesi.
Sitten Rivera tasoitti pelin. Toiseksi viimeisellä peliminuutilla Tabe torppasi Mypa-puolustajan kumoon, syötti riistämänsä pallon Riveralle. Pallo upposi toistamiseen alakulmaan ohi Mypa-vahti Ville Iiskolan.
– Katsoin kelloa ja toivoin vain, että peli loppuisi, Rivera sanoi.
Hiukka toivoi voiton avaavan joitakin lukkoja joukkueessa.
– Ei tämä riitä vielä mihinkään.

MYPALLE tappio oli viides perättäinen. Joukkueen 32 sopimuspelaajasta peräti 17 on syystä tai toisesta poissa pelistä. Kolmelta pelaajalta on murtunut sääriluu ja muutamalta katkesi polven eturistiside.
Valmentaja Toni Korkeakunnas ei ole 11 vuoden valmentajauransa aikana koskaan kokenut moista loukkaantumissumaa.
– Loukkaantumisten taakse on turha mennä.
– Minun piti huutaa suu vaahdossa, niin että paikat putoilivat takahampaista, ennen kuin jätkät alkoivat pelata. En jaksa tällaista menoa pitkään.

Ottelupuntari
Vihdoin voittoon
Miten kävi: RoPS–Mypa 2–1 (0-0)
Mikä ratkaisi: Mypa ei käyttänyt toisen puoliajan alun maalipaikkoja hyväkseen. Jose Manuel Rivera sytytti RoPSin taisteluun maalillaan ja ratkaisi pelin henkilökohtaisella taidollaan. RoPS hyökkäsi riskillä, mutta onnistui.
Oho! Voitto oli RoPSille vasta kauden kolmas. Kotiottelun RoPS voitti edellisen kerran 6. toukokuuta liiga-avauksessa Jaroa vastaan.
Entä nyt? RoPSilla on jäljellä kuusi liigaottelua. Seuraavaksi joukkue matkustaa maanantaina Turkuun FC Interin vieraaksi.

Miia Vatka
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1997 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309