ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 syyskuu 2011 08:45

Alosen maalit toivat lohtua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tim Väyrynen (oik.) oli yksi Hongan maalintekijöistä. Pallosta taistelemassa RoPSin Thomas Götzl. Tim Väyrynen (oik.) oli yksi Hongan maalintekijöistä. Pallosta taistelemassa RoPSin Thomas Götzl. Kuva: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Espoolainen FC Honka vei Rovaniemen Palloseuraa kentällä kuin pässejä narussa ja oli selvästi parempi maalein 5–2 jalkapalloliigan ottelussa. Niin kylmää oli RoPS:n kyyti Espoossa, että Honka olisi voinut voittaa ottelun todellisin murskalukemin.

– Jos joskus voi sanoa, että ottelun loppunumerot olivat epäoikeudenmukaiset niin nyt, koska säilyimme vain viidellä maalilla. Niin paljon Honka oli meitä parempi, RoPS:n valmentaja Matti Hiukka sanoi.
Vain Hongan pelaajien surkeat maalintekoyritykset ja RoPS-molari Alex Nyomin torjunnat pitivät lukemat RoPS:n kannalta säädyllisinä. Lisäksi toisella jaksolla vaihdosta kentälle tullut Kim Alonen piti kahdella maalillaan vierasjoukkueen kunniaa yllä. Alosen osumat olivat miehen ensimmäiset jalkapalloliigassa.
Ensimmäisen maalinsa hän teki 81. minuutilla todella tyylikkäästi. Alonen otti pallon rinnalla haltuun ja tykitti pallon takanurkkaan ohi Honka-maalivahti Tomi Maanojan. Alosen toinen maali seitsemän minuuttia myöhemmin oli myös mainio osoitus hänen potentiaalistaan maalintekijänä. Tällä kertaa Alonen harhautteli itsevarmasti rangaistusrajan tuntumassa ja ampui pallon maaliin Hongan puolustajien keskeltä.
– Oli hienoa saada pallo maaliin sisään, koska minulla on ollut vaikea kausi, sillä maaleja ei ole tullut. Tänään onnistuin, mutta harmi vain, että siinä vaiheessa olimme saaneet jo 4–0 turpaan. Ei maaleistani paljon apua ollut, Kim Alonen sanoi.
– Maalit olivat liigassa ensimmäiseni. Kaksi niitä tuli, mutta olisi pitänyt tehdä viisi, että olisi tullut pojoja. Ei maalit paljon lämmitä. Oli tämä aika katastrofi peli meiltä, Alonen jatkoi.
Hongan maaleista upein oli Duarte Tammilehdon kaukolaukaus ottelun alussa, joka oli miehen ensimmäinen osuma liigassa. Hongan muista maalaista vastasivat Demba Savage, Tim Väyrynen, Jussi Vasara ja Ilari Äijälä. Sateen ja tuiskun keskeltä poistui pettynyt vierasjoukkue.
– Meidän vieras- ja kotipelaamisessa on järkyttävän suuri ero. Kotona pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen, mutta kun tulemme kilometrejä alemmaksi niin pelaamisemme muuttuu aivan toisen näköiseksi. Siinä mielessä olen todella pettynyt oman joukkueeni peliesitykseen, valmentaja Hiukka harmitteli.

OTTELUN jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hiukalta udeltiin, onko RoPS-pelaajilla motivaatioongelmia, sillä vauhdikasta syöttörallia pitäneen Hongan rinnalla joukkueen peli näytti välillä aneemiselta.
– Hongan pelaajat syöttelivät monta kertaa peräkkäin toisilleen, joten pelaajamme joutuivat juoksemaan syöttöjen perässä, joten ehkä siksi se näytti siltä. Mutta kyllä asenteemme oli kohdillaan. Honka vain teki pelaamisemme vaikean näköiseksi, Hiukka vastasi motivaatio-kysymykseen. Asennetta tarvitaan jatkossakin, sillä rovaniemeläisten loppukausi on todellista taistelua liigapaikasta sarjan hännillä.
– Jos jotain positiivista tästä päivästä haetaan, niin se on se, että myös VPS hävisi. Eroa on edelleen yhdeksän pistettä. Jollekin se voi tuntua liian paljolta, mutta meidän tavoite on, että viimeiseen peliin lähdettäessä ero on kaksi pistettä ja että viimeisessä pelissä taistelemme vielä liigapaikasta, Hiukka sanoi.
– Taistelu jatkuu niin kauan kuin on pelejä, lupasi puolestaan Alonen.

Ottelupuntari
Honka ratkaisi pelin nopeasti
Miten kävi: FC Honka - RoPS 5–2 (3–0)
Tilastot: 3. 1–0 Duarte Tammilehto (Jussi Vasara), 27. 2–0 Demba Savage (Tim Väyrynen), 37. 3–0 Väyrynen (Vasara), 49. 4–0 Vasara, 81. 4–1 Kim Alonen (Jarkko Lahdenmäki), 87. 4–2 Alonen (Juho-Teppo Berg), 90. 5–2 Äijälä rp.
Mikä ratkaisi: Honka asetteli ottelulle tahdit heti alusta asti, eikä RoPS päässyt tosissaan haastamaan kotijoukkuetta. Usea Hongan maali syntyi RoPS:n virheistä oman puolustuslinjan edessä.
Oho! Molempien joukkueiden maalintekijöiden joukossa oli ensikertalaisia. Hongan Duarte Tammilehto teki liigauransa ensimmäisen maalin ja RoPS:n Kim Alonen teki liigauransa kaksi ensimmäistä maalia.
Entä nyt? RoPS yrittää katkaista putken (21 peräkkäistä ottelua ilman voittoa) kotikentällä ensi maanantaina. Vastassa on MYPA.

Urheilutieto
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1745 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309