ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 08 syyskuu 2011 07:35

Pelaajakortti: ”Lujaa laatua Lada!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
TUTTU MIES. Mika Lahtinen on pelannut RoPSissa aiemminkin kaudella 2006. TUTTU MIES. Mika Lahtinen on pelannut RoPSissa aiemminkin kaudella 2006.

”Lujaa laatua Lada!”- huudoilla RoPSin kannattajaryhmä kannusti nuorta hyökkääjää Mika Lahtista kaudella 2006, kun RoPS pelasi Ykköstä. Lahtinen pelasi tuolloin RoPSissa 14 ottelua ja teki kuusi maalia. Viisi vuotta myöhemmin hyökkääjä palasi tutulle Keskuskentälle. RoPS kaappasi miehen takaisin Tampere Unitedin kuolinpesästä.

”Talvi oli tuskaista aikaa, kun tulevaisuus oli epävarma. TamU:n tuhouduttua RoPS oli minulle ykkösvaihtoehto, sillä kaupunki oli minulle ja avovaimolleni entuudestaan tuttu.”
Lahtinen teki RoPSin kanssa kahden vuoden sopimuksen.
”Halusin vakiinnuttaa tilanteen, lapsiperheelle jatkuva muuttaminen työn perässä on raskasta.”
Lahtinen on kantanut harteillaan joukkueen ykköshyökkääjän paineita. Maaleja on syntynyt kolme, mutta paikkoja on ollut tukuttain.
”Henkilökohtaisesti kausi on mennyt kuten joukkueellakin. Alkukausi meni tosi hyvin, ja sitten on mennyt vaikeaksi. Minun olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja, se on selvä.” Lahtinen on ollut urallaan Ykkösessä melkoinen pommittaja, mutta liigatasolla verkko on heilunut verkkaisemmin.
RoPSin hyökkäysosastolle on hankittu uusia pelaajia kesken kauden.
”Onneksi nyt on jokunen vaihtoehto hyökkäykseen. Vaikka olen kovassa kunnossa, tuli minulle alkukauden jälkeen väsy. Oma pelityylini on armoton, ja lisäksi joukkueen pelitapa kuluttava.”
”Lujaa laatua” pitää paikkansa, sillä Lahtinen on pelannut avauksessa kaikki kauden pelit yhtä pelikiellossa kärvisteltyä ottelua lukuun ottamatta. Mies ei ole koko urallaan kärsinyt vakavista loukkaantumisista.
”Nytkin jäytää joka paikkaa koko ajan, mutta pahemmilta rempoilta olen välttynyt. Harjoittelen hyvin ja huolehdin lihashuollosta tunnollisesti”, hyökkääjä kertoo.

Uratavoitteet?
”En enää haaveile Real Madridin avauskokoonpanon paikasta”, ”Lada” nauraa.
”Olen kuitenkin vasta 26-vuotias ja parhaat pelivuodet ovat vielä edessä.”

Suosikkipelaajat ja joukkueet:
Suosikkipelaaja on sama kuin monella muullakin hyökkääjällä.
”Brasilialainen Ronaldo, joka oli uskomaton viimeistelijä.”
Seuratasolla Lahtinen tunnustautuu Liverpoolin kannattajaksi.
”Katson kaikki ”Poolin” pelit telkkarista.”
Maajoukkueista ”Lada” kannattaa Argentiinaa.
”Pikkupoikana katsoin VHS-nauhalta ainakin kolme kertaa viikossa Meksikon 1986 MM-kisojen koostetta ja sieltä se jäi päälle”, Lahtinen muistelee. Argentiina voitti mestaruuden.

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
Lahtinen listaa vahvuuksikseen juoksuvoiman ja fysiikan.
”Ja vielä kovan työmoraalin.”
Heikkoutenaan hän näkee viimeistelyn.
”Kärkipelaajan pitäisi pystyä parempaan.”

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
Lahtisen perhe on viihtynyt tutuissa ympyröissä.
”Keskusta on tiivis ja kaikki lähellä jopa jalan liikkuen. Kaupunki on muuttunut paljon viidessä vuodessa. Sukulaisetkin oikein ihmettelevät, että nythän tämä on oikea kaupunki”, Lahtinen nauraa.

Säilyykö RoPS liigassa?
”Se on vielä täysin mahdollista. Voitto tai kaksi avaisi umpisolmun. Vaasan Palloseuran lisäksi useampi joukkue on lähekkäin ja tavoitettavissa.”

Kuka?
Mika Lahtinen
, hyökkääjä, 26 vuotta.
Perhe:
avovaimo ja kaksi poikaa. Vanhempi kaksi ja puoli vuotta ja nuorempi vasta viisi kuukautta.
Pelaajaura:
Aloitti 4-vuotiaana Ilveksen nappulaliigassa. Juniorivuosien jälkeen kaudet 2003 – 2005 TamU, 2006 FC Hämeenlinna ja RoPS, 2007 PP-70, 2008 – 2010 Jyväskylän Jalkapalloklubi.
Liigaottelut/ maalit:
125/21
Ykkösen ottelut/ maalit:
73/31
Saavutukset:
SM pronssia 2003, 2004, 2005.
Harrastukset:
Lahtinen on intohimoinen kalastuksen harrastaja, ja Kemijoki ja Vikaköngäs ovat jo tulleet tutuiksi. ”Ensi kesäksi tuon tänne veneen Tampereelta.”
TV sarja/elokuva:
Criminal Minds ja Braveheart
Musiikki:
Kaikki iskelmästä konemusiikkiin. ”Pistä vaikka Katri Ylander”, Lahtinen nauraa.
Ruoka:
Vaimon laittama kotiruoka
Juoma: Kylmä saunaolut.

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 1614 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309