ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 elokuu 2011 10:15

”Jumalan käsikin” VPS:n puolella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuomo Könönen (4) oli puskea ottelun viimeisestä tilanteesta maalin. Vain VPS-pelaaja Jens Nygårdin kädet ehtivät väliin. Tuomo Könönen (4) oli puskea ottelun viimeisestä tilanteesta maalin. Vain VPS-pelaaja Jens Nygårdin kädet ehtivät väliin.

Virolainen Henrik Ojamaa pinkoo ylös laidalta Keskuskentän illassa. Yleisö seuraa silmä kovana 20-vuotiaan hyökkääjän menoa. Tässäkö on RoPSin kauden viimeinen toivo? Irtoaisiko viimein kauden kolmas voitto? Vastassa on sarjan toiseksi viimeinen joukkue Vaasan Palloseura. RoPS on se viimeinen.

OJAMAA ohittaa heittämällä VPS-puolustajan ja antaa loistavan syötön maalin eteen. Siitä vain tyhjiin. PS Kemistä siirtynyt Keijo Huusko, 31, seuraa kymmenen metrin päässä pallon vierimistä aina päätyrajasta yli. Huuskon jalat eivät liiku.
Ojamaa raataa ympäri kenttää, mutta muut RoPS-pelaajat eivät pysy vauhdissa mukana. Eetu Muinonen ohjaa seuraavan keskityksen ohi maalin. Albin Granlund nousee vuorostaan toiselta laidalta ja tarjoilee maalipaikan Huuskolle. Jälki jää vain VPS-vahti Tomer Chencinskin sormiin Huuskon nappulakengistä.
Vielä ennen avauspuoliajan loppua Ojamaa tuikkaa pallon VPSpuolustajan längistä ja vetää kovaa – pystypuuhun.

TOISELLA puoliajalla RoPS ei saa pelin juonesta kiinni. Valmentaja Matti Hiukka huitoo käsillään lisää miehiä hyökkäykseen. Kun peliä on jäljellä vartin verran Zakaria Abahassine korvaa Huuskon ja Etchu Tabe nostetaan topparin paikalta kärkeen. Montaa palloa RoPS ei Tabelle saakka saa.
Taistelun puutteesta joukkuetta ei voi syyttää. Sakari Saarinen käy aika ajoin kopauttamassa komeasti olkapäällä VPS-hyökkääjiä kumoon. Kulmapotkun jälkitilanteesta mies vetää sydämensä kyllyydestä, mutta pallo kolahtaa ylärimaan.
RoPS saa ottelun lopussa kulmapotkun. Kapteeni Tuomo Könösen pusku pysähtyy VPS-kapteenin Jens Nygårdin käsiin maalin kulmalla. Tuomarit eivät reagoi tilanteeseen. ”Jumalan kädetkin” ovat nyt vieraiden puolella.

KESKUSKENTÄN tulostaululla komeilee pyöreät 0–0 lukemat. VPS:n huoltajan kasvoilla kareilee hymy. Vierailijoille tämä tulos kelpaa, kotijoukkueelle ei.
VPS-valmentaja Petri Vuorinen muistuttaa, että liigaa on jäljellä vielä yksitoista kierrosta.
– Ei tässä ole vielä mitään taputeltu.
Eikö mitään?
– Me emme ole putoaja. Sen tiedän.
– Olen ylpeä joukkueestani.

ROPSIN valmentaja Matti Hiukka haikailee samaa kuin John Allen koko alkukauden.
– Viimeinen halu ja röyhkeys tehdä maali puuttuu. Ne paikat pitää haistella, entinen hyökkääjä manaa.
Periksi ei anneta, vaikka moni tuomitsee rovaniemeläiset jo varmoiksi putoajiksi.
– Jos tässä vaiheessa kautta lyö hanskat tiskiin, niin kyllä sitten voi etsiä jotain ihan muita hommia.
– Me käännämme tässä sarjassa vielä jokaisen kiven.
Samaa virttä jatkaa myös virolaishyökkääjä Ojamaa.
– Tarvitsemme vain yhden kolmen pisteen voiton. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.
Edellisen kerran RoPS on voittanut liigassa 28. toukokuuta.

Ottelupuntari
Tasapeli oli kuin tappio
Miten kävi: RoPS–VPS 0–0
Mikä ratkaisi: RoPS loi enemmän maalipaikkoja, mutta saldoksi jäi Henrik Ojamaan ja Sakari Saarisen maalipuiden kolistelu. VPS oli onnekas ja nautti enemmän maalittomasta tasapelistä kuin RoPS.
Oho! Raajarikkoisella Vaasan Palloseuralla oli Rovaniemellä vaihtopenkillä vain kolme kenttäpelaajaa ja kakkosmaalivahti.
Entä nyt? Liigaa on vielä jäljellä yksitoista kierrosta. Liigajumbo RoPSin ero toiseksi viimeisenä olevaan VPS:ään pysyi seitsemässä pisteessä. Seuraavassa pelissä RoPS kohtaa kotona FF Jaron 8. syyskuuta.

Miia Vatka
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2212 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309