ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 elokuu 2011 11:11

Riemua riitti hetkeksi, lopussa odotti pettymys

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n terhakka virolainen Henrik Ojamaa sai ansaitun avausmaalinsa Turussa. Mies karkasi puolustukselta ja kiersi maalivahti Henrik Moisanderin, ennen kuin siirsi pallon tyhjiin. RoPS:n terhakka virolainen Henrik Ojamaa sai ansaitun avausmaalinsa Turussa. Mies karkasi puolustukselta ja kiersi maalivahti Henrik Moisanderin, ennen kuin siirsi pallon tyhjiin. Kuva: Jaakko Stenroos

Kun ei onnistu, niin ei onnistu.
RoPS oli hetken kiinni yllätyspisteissä Turussa, mutta sitten kylmät realiteetit astuivat jälleen isoon rooliin.

Sarjan kärkijoukkueet kuittaavat joukkueelta puolivaloillakin liian helppoja voittoja. Näin kävi Inter-pelissä edellisellä Kupittaan vierailulla ja näin kävi myös perjantaisessa TPS-pelissä.
Yksittäinen Henrik Ojamaan ja Mika Lahtisen onnistuminen ei kertakaikkiaan riitä, jos omiin pölähtää tuplamäärä osumia. TPS voitti perjantain ottelun parastaan yrittämättäkin luvuin 2–1 (0–0).
Päävalmentajadebyyttinsä tehnyt Matti Hiukka kiitteli taistelua urhoolliseksi tappiosta huolimatta.
– Emme tulleet tänne hallitsemaan peliä vaan iskemään vastaiskuista ja sitä kautta tekemään pelistä TPS:lle vaikean. Onnistuimmekin tavoitteissa kiitettävästi olosuhteisiin nähden, vaikka kaksi maalia erikoistilanteista tietenkin kaivertaa mieltä, Hiukka tilitti.

ROPS TULI TURKUUN pelillisesti uudistuneena. Puolustuslinjaa oli uusittu ja samalla joukkueen pelitaktiikka oli vähemmän hyökkäävä kuin edellisellä Turun vierailulla. Ruorissa on uusi mies ja saluunassa uudet säännöt.
– Niinhän se vähän on, että kun valmennus vaihtuu, laitetaan ensiksi puolustus kuntoon, Hiukka sanoi.
Tuomo Könösen kautta hain takalinjoille enemmän johtajuutta, tuntuu että sitä puuttui aiemmissa otteluissa. Puheellaan ja sijoittumisellaan hän auttaa varmasti tässä asiassa jatkossakin.
Toinen uudistus kentällä oli RoPS:n paidassa vasemmassa laidassa pelannut Omar Yassin. Suuria ihmeitä egyptiläispeluri ei vielä esittänyt.
– Vähän häntä piti vielä ohjata kentällä. Oli väärää sijoittumista ja tavallaan harmaalla alueella olemista. Hyvää oli yksi vastaan yksi -tilanteiden haastaminen. Uskon, että hänestä saadaan jatkossa paremmin tehoja irti, kunhan kaikki tutustumme häneen paremmin, Hiukka arveli.

TURUN OTTELU ei merkitse maailmanloppua joukkueelle, vaikka voitottomien otteluiden putki onkin jo huolestuttavan pitkä – 14 peliä.
VPS on edellä seitsemän pistettä, muut jo enemmän.
– Vepsuun ei ole matkaa kuin kaksi voittoa. Emme me vielä ole mitään menettäneet, turkulaislähtöinen Albin Granlund sanoi.
RoPS kohtaa maanantaina kotonaan KuPS:n. Viikon kuluttua on matka Helsinkiin HJK:n vieraaksi, kunnes RoPS saa Vaasan Keskuskentälle.
– Tällä menolla seuraavista otteluista on voittoja varmasti tulossa, Granlund ennusti.
RoPS:n parhaimmistoa TPSottelussa olivat turkulaisten puolustuksen komeasti 0–1-maalillaan rikki sahanneet Henrik Ojamaa ja Mika Lahtinen. Sitten olikin hiljaista, lisää vahvistuksia joukkueeseen kaivataan selvästikin edelleen.
– Varsinaista pelaajarallia en joukkueeseen halua. Mutta jos 1–2 selkeää vahvistusta jostain löytyy, olemme totta kai kiinnostuneita. Uskon meidän kuitenkin taistelevan tällä joukkueellakin menestyksekkäästi sarjapaikasta, Hiukka linjasi.

Ottelupuntari
Niin lähellä ja kaukana
Miten kävi: TPS–RoPS 2–1 (0–0)
Tilastot: 50. 0–1 Ojamaa (Lahtinen), 53. 1–1 Kuqi (Kolehmainen), 71. 2–1 Okaru (Kuqi)
Mikä ratkaisi: Kaksi erikoistilannemaalia. Kenttätapahtumissa RoPS oli vastahyökkäyksineen hyvin mukana taistelussa.
Oho! Maalinedustalla peli kävi aika ajoin kovaksi. TPS:n voittomaalissa RoPS:n Yassin otti hetken aikaa lukua omien pelaajien toimesta.
Entä nyt: Totinen arki alkaa nyt. Häntäpään joukkueita vastaan voittoja on raavittava vaikka väkisin. Turun pelien perusteella kaikki on mahdollista suuntaan tai toiseen.

Urheilutieto, Jari Nikkola
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1846 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309