ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 09 elokuu 2011 09:57

John Allen sai potkut

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigan viimeiseksi juuttunut Rovaniemen Palloseura antoi maanantaina potkut päävalmentaja John Allenille. Hänet korvaa kakkosvalmentaja Matti Hiukka.

Allen ehti valmentaa RoPSin viime kaudella Ykkösen mestariksi ja vetää liigakautta 18 ottelun verran. Saaliina oli vain 11 pistettä.
RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo seuran tehneen välttämättömän ratkaisun pakon edessä.
– Tämä oli viimeinen keino, jotta kelkka kääntyisi ja seura pysyisi liigassa. John Allen on antanut kaikkensa RoPSille ja tehnyt töitä yötä päivää. Valmentajan menestys mitataan kuitenkin pisteissä, eikä se saldo ole riittävä.
Hietakankaan mukaan jotain oli tehtävä joukkueen henkisen lukon aukaisemiseksi.
– Tämä ei tarkoita sitä, että Allen olisi huono valmentaja. Hyväkään ei aina onnistu kaikissa tilanteissa.
Hietakangas muistaa myös kiittää Allenin sietokykyä vaikeilla hetkillä.
– Allen joutui vedonlyöntivilppiskandaalin jälkeen todella kovaan paikkaan, mutta kesti nurkumatta tilanteen.
– Joukkueemme on kuitenkin vahvistunut, ja Haka-peli osoitti meidän kuuluvan liigaan.

ALLEN OTTI potkunsa ammattimiehen tyyneydellä.
– 13 ottelua ilman voittoa on riittävä syy. Tein kaikkeni, mutta tulokset eivät olleet tarpeeksi hyviä. Toivotan RoPSille ja Matti Hiukalle kaikkea hyvää ja menestystä loppukaudeksi.
Allen sanoo toivovansa sydämestään, että joukkue pysyy liigassa. Kiitokset saa myös yleisö.
– Aika täällä on ollut hienoa. Viime kausi oli uskomattoman hieno, mutta tämä kausi sopupeliskandaalista alkaen raskas ja vaikea. Meillä oli kuitenkin hienoja hetkiä joukkueen kanssa, ja välit poikiin ovat kunnossa. Hekin ovat tehneet kaikkensa.

ROPS LUOTTAA kovassa paikassa seuran omaan kasvattiin Matti Hiukkaan.
– Hiukka on osoittanut jo Santa Clausin valmentajana kyvykkyyttä ja nyt hän saa loistavan tilaisuuden. ”Bägi” tuntee joukkueen entuudestaan ja on siksi tässä tilanteessa järkevin vaihtoehto päävalmentajaksi, Hietakangas kertoo.
Hiukka kuvailee päävalmentajuutta ”kunniatehtäväksi”.
– Uskon, että pystyn pitämään joukkueen liigassa. En olisi muuten tähän urakkaan lähtenyt.
Hiukan välit Alleniin ovat kunnossa.
– On vain erotettuja ja erotettavia valmentajia. Puhumme Johnin kanssa asiat selväksi, tässä ei ole mitään ongelmaa, olemme tuttuja ja tehneet paljon töitä yhdessä.
Hiukka lupaa suoralta kädeltä muutoksia RoPSin peliin.
– Olemme päästäneet yli kaksi maalia per peli, joten puolustuspelaaminen on saatava kuntoon. Voittoon pitäisi riittää 1 -2 tehtyä maalia.
Allen on ensimmäinen tällä kaudella potkut saanut liigavalmentaja. Vaasan Palloseura tosin vaihtoi valmentajaa, mutta Tommi Pikkarainen erosi itse.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Kommentti

Henki ei riittänyt
John Allenin potkut eivät tulleet lopulta yllätyksenä.
Lähtökohtaisesti RoPS sai huonoimmat mahdolliset lähdöt kauteen. Jo kyllästymiseen asti puitu sopupelisotku jätti ”mustan pekan” Allenin kouraan. Uusi joukkue rakennettiin käytännössä kuin hätätilahallitus, ja normaalitilanteessa uusista pelaajista vain muutama olisi saanut sopimuksen liigajoukkueeseen.
Joukkue on kuitenkin kauden aikana vahvistunut, eikä Allen pystynyt puristamaan kaikkia tehoja koneesta irti.
Hänen suurin vahvuutensa on taisteluhengen valaminen joukkueeseen. Allenin RoPS ei koskaan hävinnyt helposti. Futisjätkän heikkoudet ovat taas taktisessa osaamisessa. Valmentajan epävarmuus näkyi jatkuvana pelaajapakan ja pelipaikkojen sekoittamisena. Vakaata permanenttia ei koskaan löytynyt. Allen ei myöskään pystynyt iskemään vastustajan heikkouksiin.
Matti Hiukka on tällä tasolla täysin katsomaton kortti, mutta todennäköisesti uusi valmentaja piristää ainakin hetkeksi RoPSin peliä.

Markku Saukko
Luettu 2297 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309