ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 08 elokuu 2011 09:13

Haka tyrmäsi minuutissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-vahti Alex Nyom sai antautua kahdesti peräkkäisillä minuuteilla. Shane Robinson iski Hakan avausmaalin. RoPS-vahti Alex Nyom sai antautua kahdesti peräkkäisillä minuuteilla. Shane Robinson iski Hakan avausmaalin. Kuva:Veli-Jukka Mustajärvi

13 ottelua, 11 tappiota ja kaksi tasapeliä. Ei voittoa.
Jaossa on ollut 39 pistettä, joista on noukittu kaksi. Sarjassa viimeisenä ja kaulaa seuraavaan joukkueeseen kurottavana jo kuusi täppää.

Siinä karua faktaa Rovaniemen Palloseuran tilanteesta jalkapalloliigassa.
Erittäin painavan iskun RoPSin säilymistoiveille antoi Valkeakosken Haka, joka vei onnekkaasti pistepotin Keskuskentältä.
RoPSin päävalmentaja John Allenin hahmo on peli peliltä murheellisempi. Kysymystä valmentajan asemasta ei voi enää välttää.
– Asemastani ei ole seurajohdon kanssa keskusteltu, mutta ymmärrän täysin tilanteeni. On ymmärrettävää, jos RoPS päättää antaa minulle potkut. Tämä on jalkapalloa, Allen sanoi.
– Haluan kuitenkin jatkaa ja selvittää tämän haasteen. Walesin tiikerin karjunta on kuitenkin jo totuttua vaisumpaa.

OTTELU ALKOI RoPSin kannalta mahtavasti.
Joukkue liikkui aktiivisesti, ja etenkin kotiyleisön edessä ensiesiintymisensä tehnyt Henrik Ojamaa oli hurjassa lyönnissä. Ojamaan pelirohkeus on korkealla tasolla.
Sitä ominaisuutta ei ole ollut muilla hyökkäyspään pelaajilla enää kuukausiin. Virolainen haastoi aktiivisesti ja teki yllättäviä ratkaisuja. Vain erinomaisen tyylikäs toppari Regillio Nooitmeer sai ajoittain pikajunan aisoihin.
RoPS meni ansaittuun johtoon kapteeni Tuomo Könösen upealla ylänurkkalaukauksella. Könösen vasuri jyrähti reilusta 25 metristä.
Maalin jälkeen RoPS jatkoi kenttätapahtumien kontrollointia puoleen tuntiin asti ja olisi voinut taputella pelin itselleen. Viimeistely oli kuitenkin jälleen tervanjuontia.
Heti toisen puoliajan alussa RoPSilla oli toinen etsikkoaikansa ja pallo iskettiinkin reppuun, mutta avustavan erotuomarin lippu tyrehdytti tuuletukset.
Tunnin kohdalla musta minuutti upotti RoPSin.
Ensin Marco Matrone puhkaisi läpisyötöllään koko ottelun epävarmasti pelanneen RoPSin keskuspuolustuksen, ja Shane Robinson karkasi läpi ja tsippasi pallon yli vastaantulossaan empineen ja muutenkin epävarman Alex Nyomin.
Heti perään RoPS-puolustus teki karkean merkkausvirheen ja Zakaria Abahassine hävisi vielä pääpallon, josta Jarno Mattila puski vieraat johtoon.

ROPSIN TAKAA-AJOSSA ei ollut onneakaan mukana, kun Hakapuolustus siivosi Sakari Saarisen puskun maaliviivalta yläputken kautta väljemmille vesille.
– Pallo pomppi meille, Hakan valmentaja Sami Ristilä tunnusti.
Könönen tiivisti tilanteen osuvasti.
– Kaksi lapsellista puolustusvirhettä ja 1–2 turpaan. Ei mulla muuta.

Ottelupuntari
Tehoja ja Tabea olisi tarvittu
Miten kävi: RoPS–Haka 1–2 (1–0).
Maalit: 10. Tuomo Könönen 1–0, 62. Shane Robinson 1–1, 63. Jarno Mattila 1–2.
Mikä ratkaisi? Vanha pallopelien lainalaisuus toteutui: Jos et käytä paikkojasi, vastustaja käyttää. RoPS kaatui omaan tehottomuuteensa ja puolustusvirheisiin. On helppo sanoa, että jos Etchu Tabe ei olisi ollut pelikiellossa, olisi RoPSilla nyt kolme pistettä enemmän plakkarissa.
Entä nyt? RoPSin taistelu tuulimyllyjä vastaan jatkuu perjantaina 12. elokuuta Turun Palloseuran vieraana. Tabe on edelleen pelikiellossa, mutta tuoreimman sopimuspelaajan Omar Yassinin pelilupa lienee kunnossa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2324 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309