ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 02 elokuu 2011 11:38

RoPS menetti Taben ja pisteet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Etchu Taben ulosajo synkensi RoPS:n illan Turun stadionilla. Vaarattoman näköisestä kolauksesta suoran punaisen kortin saanut luottotoppari on sivussa kaksi seuraavaa peliä. Etchu Taben ulosajo synkensi RoPS:n illan Turun stadionilla. Vaarattoman näköisestä kolauksesta suoran punaisen kortin saanut luottotoppari on sivussa kaksi seuraavaa peliä. Kuva: Jaakko Stenroos

RoPS:n tie Jalkapalloliigassa jatkuu synkkäsävyisenä. Turun Inter voitti RoPS:n maanantain ottelussa 3-0 (1-0) eikä ottelun voittajasta ensimmäisen jakson alkua lukuunottamatta ollut juuri epäselvyyttä.

Pelin jälkeen RoPS:n riveistä kommentteja ei kuultu kuin päävalmentaja John Allenilta.
Kyseessä ei ollut protesti tai rankaisutoimenpide vaan selkeä käytännön järjestely. Joukkueen juna kohti kotimaisemia lähti jo 30 minuuttia sen jälkeen kun Allen vielä jakoi kommenttejaan Veritas-stadionin lehdistöhuoneessa. Kiirettä piti siis muuallakin kuin kentällä
 – Totta kai tilanne on karmaiseva. Kaksitoista ottelua ilman voittoa on painajaismainen asia sekä joukkueelle että valmennukselle, Allen sanoi.
 – Uskon meidän kuitenkin selättävän vaikeudet omilla lääkkeillämme. Haluamme pelata sitä peliä mihin uskomme jatkossakin. Pelaamme jalkapalloa, eme puolusta kymmenen miehen linjassa. Testaamme jo tällä hetkellä 2-3 uutta pelaajaa ja jos heistä löytyy tarvittavat vahvistukset, viimeisten 15-16 pelin aikana pystymme kääntämään vielä tilanteen voitoksemme.

JO JOUKKUEESEEN saaduista pelaajista virolainen lupaus Henrik Ojamaa esiintyi Turun ottelussa vahvasti edukseen.
Ojamaa on nopea, haastaa ennakkoluulottomasti kaksinkamppailuihin ja on Turun ottelun perusteella erinomaisessa fyysisessä kunnossa. Jos hänen rinnalleen löytyy saman tasoluokan vahvistuksia, sarjajumbon nimi vaihtuu väkisinkin Veikkausliigassa.
– Briljantti esitys häneltä. Jos löydämme tämän kaltaista lahjakkuutta lisää joukkueeseen olemme jo pitkällä jumbopaikan karistamisesa. Ojamaa toi myös Mika Lahtiselle lisää elintilaa kentällä. Kun joukkue oppii auttamaan häntä paremmin pelitilanteissa on lopputulos varmasti meille hyvä, Allen kiitteli.

ROPS:N PAIKKA kääntää peli itselleen oli ottelun avausjaksolla. Puolivaloilla peliin tullut sarjakärki nukkui Ruususen untaan, mutta ratkaisut vierasjoukkuelta jäivät kuitenkin torsoiksi.
Joukkueesta puuttuu silminnähden vauhtia, uskallusta ja raakaa taitoa tehdä maali kun paikka tulee. Materiaalipula tuli pienissä yksityiskohdissa selvästi esille.
– Siitä nimenomaan on kyse. Jos katsot Interin penkkiä ja niitä pelaajia, joita he tänäänkin ottivat sisään ottelun vanhetessa, me voimme vain haaveilla sellaisesta.
– En silti ole menettänyt luottamustani tilanteeseen. Organisaatio on valmennuksen ja joukkueen takana, he todella haluavat löytää puuttuvat palaset joukkueeseen ja pitää sen Veikkausliigassa, Allen kiitteli.

ROPS:N PARHAIMMISTOA Turussa olivat Henrik Ojamaa ja Mika Lahtinen. Alakerrassa Etcu Tabe piti Interin pikkumiehiä kurissa aina Severi Paajasen puskumaliin saakka.
Maalilla Alex Nyom pelasi kohtuullisen ottelun kenttäpelaajien otteisiin nähden. Taben iltaan tuli ottelun lopussa pieni särö. Kampailutilanne Mika Ojalan kanssa päättyi kiistanalaiseen uloajoon ainakin RoPS:n näkökulmasta.
 – Mielestäni siinä tilanteessa ei ollut mitään rangaistavaa. Eikä varsinkaan suoran punaisen kortin paikkaa. Menetämme hänet seuraavista pelistä ja se on suuri haaste. Haluan kuitenkin katsoa tilanteen vielä videolta, Allen puhisi.

Ottelupuntari
Mikä on kun ei taidot riitä?
Miten kävi: Inter-RoPS 3-0 (1-0)
Tilastot: 38. 1-0 Severi Paajanen, 66. 2-0 Mika Ojala (rp), 80. 3-0 Henri Lehtonen
Mikä ratkaisi: Raaka talentti. Inter vyöryttää vaihtopenkiltäänkin pelaajia, jotka olisivat heittämällä RoPS:n avauksesssa. Maalipaikoissa RoPS:n osaaminen yksinkertaisesti loppuu kesken.
Oho! Tuomarointi puhuttaa edelleen Veikkausliigassa. Karkeitakin virheitä sattuu mutta valitusoikeutta ei seuroilla käytännössä ole. Erikoinen yhtälö!
Entä nyt: Tappiosta huolimatta Turun ottelu enteili positiivisia asioita loppukauden suhteen. Ojamaa on kelpo vahvistus joukkueelle ja antaa lupauksia sarjajumbon paikan karistamisesta vielä ennen syksyä

Urheilutieto, Jari Nikkola
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1899 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309