ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 heinäkuu 2011 10:07

RoPS jämähti liigan pohjalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuomo Könönen puskee RoPSin epäonneksi pallon MyPan maalin ylärimaan. Tuomo Könönen puskee RoPSin epäonneksi pallon MyPan maalin ylärimaan. Kuva: Raimo Poutanen

Rovaniemen Palloseuran voitottomien otteluiden suma jalkapalloliigassa venähti 11 otteluun.

Alkukauden takeltelun jälkeen nousua tekevä Myllykosken Pallo upotti rovaniemeläiset entistä tiukemmin liigan pohjalle.
MyPan pelastivat vapaapotkun jälkeen viimeistellyt Riley O’Neill ja rangaistuspotkussa onnistunut Niko Kukka, joiden osumilla MyPa voitti 2-0 (1-0).
RoPS-luotsi John Allen ei yrittänytkään kaunistella korotonta tilannetta.
– Rovaniemellä olevat muutamat testipelaajat ovat todellakin tarpeen. Hyökkääjämme tai laiturimme eivät antaneet joukkueelle tänään mitään, Allen sadatteli.
RoPS ei laukonut yhtään kertaa MyPan maalia kohti sen jälkeen, kun akillesjänteen kanssa tuskaileva Eetu Muinonen poistui keskikentältä avausjakson lopulla.
– Tarvitsisimme luovuutta kentän viimeisellä kolmanneksella. Kaiken lisäksi meille tehtiin nyt huolestuttavasti erikoistilannemaaleja, jotka ovat olleet alkukaudesta harvinaisia, Allen totesi.
MyPa voitti laukaustilaston 10- 3.

KUKKA oli molempien osumien takana. Toppari Toni Lindberg puski hänen vapaapotkunsa ylärimaan, jonka jälkeen O’Neill runnoi irtopallon maaliin Zakaria Abahassinen estelyistä huolimatta.
Kukka ansaitsi rangaistuspotkun itselleen, kun Janne Turpeenniemi torjui etutolpan miehen hänen kulmapotkunsa kahdella kädellä.
Maali oli vasempana laitapakkina pelaavalle Kukalle jo kauden kuudes.
– Avustava tuomari tulkitsi sen enemmän keskitykseksi kuin maalia kohti menneeksi laukaukseksi, joten annoin Turpeenniemelle vain varoituksen, kommentoi rovaniemeläisen ulosajolta armahtanut erotuomari Petteri Kari.
MyPa pelasi kulmapotkunsa hyvällä taktiikalla lujaa maalinedustalle, jossa oli miehiä ruotsalaistuntumalla. Kotijoukkue ei antanut RoPSin ulottuvalle maalivahdille Alex Nyomille liikkumavaraa.

ROPSIN epäonninen oli Tuomo Könönen, jonka pusku takatolpalta Muinosen kulmapotkuun tömähti poikkipuuhun. Maalin esti sormensa väliin saanut MyPa-vahti Mika Johansson.
RoPSin vaihtopenkiltä löytyi MyPaa parempi materiaali, mutta kentän puolella taisi olla toisin.
– Muinosen poistuttua materiaalimme kapeus korostui. Hommaa on muutenkin hankala tehdä, kun pitää käydä töissä pelaamisen ohella, kuittasi kauden 489 peliminuuttiaan ilman maalia luovinut RoPSin hyökkääjä Jaakko Isteri.

ROPS juuttui epätoivoiseen asemaan jalkapalloliigan pohjalle. Se on saanut toukokuisen maukkaan MyPa-voittonsa (4-0 vieraissa) jälkeen 11 ottelusta vain neljä tasapelipistettä.
– Kolme pistettä tyydyttävät, mutta eipä pelimme mitään erikoista ollut. Tarvitsisimme maaleja pelitilanteista, pohdiskeli MyPan valmentaja Toni Korkeakunnas.

Ottelupuntari
Tilastot: 16. Riley O’Neill (syöttäjä Toni Lindberg) 1-0, 55. Niko Kukka (rp) 2-0.
Mikä ratkaisi: RoPSin pelissä ei tapahtunut hyökkäyssuuntaan juuri mitään Eetu Muinosen loukkaantumisen jälkeen. RoPS ei laukonut tauon jälkeen kertaakaan MyPan maalia kohti.
Oho! RoPSin hyökkääjät ovat tehottomia, mutta MyPakin tarvii apua maalintekoonsa yleensä ihan basistina pidettävältä vasemmalta laitapakilta. Niko Kukka viimeisteli kauden kuudennen osumansa.
Entä nyt: John Allen on oikeassa. Näillä eväin RoPSin nousu on epätodennäköistä. Muutoksia tarvitaan. Mahtaakohan koeajalla olevista pelaajista löytyä taikuria?

Pasi Peltola
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2478 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309