ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 24 heinäkuu 2011 14:02

Saako RoPS kauan odottamansa voiton?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

MYPA:n peli sekosi totaalisesti viime kierroksella, kun taas RoPS oli lähellä kaapata pisteen FC Hongalta. Saviniemessä kohtaa kaksi kipeästi pisteitä tarvitsevaa joukkuetta. Veikkausliigan 16. kierroksen päättävä MYPA-RoPS alkaa klo 18.30.

Hyvä alku ja kärsivällisyys. Siinä ovat päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen suunnitelman ytimet kun MYPA kohtaa maanantaina kotiottelussa Rovaniemen Palloseuran.

- Kärsivällisyyttä se vaatii ja sitä, että uskalletaan pelata rohkeasti myös pallollisena. Luotetaan siihen, että loppujen lopuksi ne maalit tulevat, ”Toke” toteaa.

- Ei voi ajatella, että tulossa olisi jotenkin helppo peli tai se ratkeaisi heti. RoPS on taisteleva, kurinalainen ja hyvin organisoitu joukkue, joten ratkaisu voi tulla lopussakin. Siksi pitää olla maltillinen ja jaksaa tehdä niitä sovittuja asioita koko pelin ajan. Meillä on kotipeleissä ollut välillä huonoja alkuja. Siihen pitää panostaa, että ollaan alusta asti hereillä, eikä anneta kaverille heti hyvää fiilistä.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen sai dramaattisen käänteen 38. minuutilla, kun MYPA-maalivahti Mika Johansson sai punaisen kortin ja joukkue jäi vajaalle. Lopulta RoPS latoi Saviniemessä taululle varsin tylyt lukemat.

- MYPA-ottelusta tulee tiukka. Nyt kun olemme pohjalla, jokainen ottelu on kova. Vaikka voitimme heidät viime kerralla 4-0, olivat he ensimmäisellä puoliajalla jopa parempia. Teimme toisella jaksolla kolme vastahyökkäysmaalia, RoPS-luotsi John Allen muisteli.

Tuo 19. toukokuuta otettu voitto onkin rovaniemeläisten edellinen täysi pistepotti. Kapealla materiaalilla kauteen lähtenyt ryhmä on kokenut lisätakaiskuja loukkaantumisten myötä. Muun muassa toppari Etchu Tabe oli neljä ottelua poissa, joka väistämättä näkyi joukkueen takalinjoilla. RoPS solmi perjantaina virolaisen Henrik Ojamaan kanssa loppukauden kattavan sopimuksen, mutta vielä MYPA-peliin hänestä ei ole apuja.

- Toivon, että saisimme kahdesta kolmeen uutta pelaajaa. Meillä on ollut myös huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa. Ensimmäisten kierrosten aikana meillä meni hyvin ja yllätimme monet. Yhtäkkiä kolme tai neljä avauksen pelaajaamme olivat loukkaantuneina, joten minulle jäi vain 14-15 pelaajaa. Kyse ei ole ollut taistelun puutteesta, harmittelee valmentaja tilannetta.

Allen saa sairastuvalta takasin Taben lisäksi Jaakko Isterin, Zakaria Abahassinen ja mitä todennäköisimmin myös Mika Gröhnin. Poissa puolestaan ovat nivusvaivainen Manuel Rivera sekä Thomas Götzl.

Koko kauden kiusanneet loukkaantumismurheet ovat taas jossain määrin olleet myös MYPA:n kiusana, mutta katastrofaaliseksi tilanne ei ole äitynyt.

- Eihän meitä montaa taas ole, mutta ihan hyvä ryhmä meillä on. Saadaan jalkeille ihan hyvä joukkue, Korkeakunnas vakuuttaa.

Luettu 2356 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309