ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 heinäkuu 2011 13:15

Savage syvensi ahdinkoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Demba Savage (kesk.) iski RoPSin verkkoon tarvittavat kaksi maalia. Nicholas Otaro säesti hyvin. Eetu Muinonen (vas.) teki RoPSin ainokaisen. Demba Savage (kesk.) iski RoPSin verkkoon tarvittavat kaksi maalia. Nicholas Otaro säesti hyvin. Eetu Muinonen (vas.) teki RoPSin ainokaisen.

RoPSin päävalmentaja John Allen nojaa tuskaisena käsiinsä.

– Ei riitä, ei vain taas v**** riitä, walesilainen tuskailee.
RoPS on juuri hävinnyt loppuhetken takaiskuosumalla espoolaiselle FC Hongalle ja sarjajumbo menetti jo käsissä olleen kullan kalliin pisteen. Ottelu oli RoPSille putkeen jo kymmenes ilman voittoa. RoPSin haudankaivajana toimi Demba Savage, joka viimeisteli molemmat vieraiden osumat.
– Kaaduimme taas huonoon viimeistelyyn, ja siksi olemme sarjataulukossa viimeisenä, valmentaja manasi RoPSin toisella puoliajalla hukkaamia maalipaikkoja.
RoPSin tasoitusosuman osin tuurilla, ja Hongan veskarin Tomi Maanojan suosiollisella avustuksella laukonut Eetu Muinonen komppasi valmentajaansa.
– Liian monella meidän pelaajalla on tällä hetkellä itseluottamus täysin hukassa, jälleen hyvän ottelun keskikentän pohjalla pelannut "Edu" suomi.
Hyvänä esimerkkinä menee Zakaria Abahassine, joka kahteen otteeseen tarjoili avopaikasta löysän sisäsyrjäsijoituksen suoraan Maanojan syliin.

ENSIMMÄISEN puoliajan Honka dominoi peliä täydellisesti. Näytti siltä, että espoolaisten koneessa oli lentokonebensaa ja RoPSin säiliössä matalaoktaanista polttoainetta, johon oli vielä päässyt vettä sekaan. Etenkin "Gambian gaselli" Savage, ja Nicholas Otaru liikkuivat keveällä jalalla ja hyödynsivät tilan rovaniemeläisten keskikentän ja puolustuslinjan välissä.
Pahinta RoPSin kannalta oli, että avausjaksolla Allen näytti hukanneen pelikirjansa pukukoppiin. Huonossa juoksutikissä olevan Jaakko Isterin sijoittaminen laitapelaajaksi oli Allenilta selvä virhe. Myös Shpat Qerimin pelipaikka kärjen takana oli kummallinen.
Puoliajalla Allen kuitenkin ansiokkaasti herätti joukkueen mukaan peliin ja rukkasi kokoonpanon toimivammaksi heti toisen puoliskon alkuhetkillä. Isteri siirtyi kymppipaikalle, ja yllättävissä vaikeuksissa vasempana pakkina ollut Tuomo Könönen toppariksi Thomas Götzlin loukkaannuttua.

MUINOSEN osuman saa ottaa täysin piikkiinsä "Psyko" Maanoja, sillä 40 metristä lähtenyt sivuvapari upposi pompun kautta verkkoon ohi pahasti väärin sijoittuneen veskarin. RoPS sai maalista virtaa, ja samalla Hongan pelaajisto alkoi hermoilla ja hukkasi pelinhallinnan. Sinipaidat eivät kuitenkaan saaneet nahkakuulaa verkkoon edes repulla kantamalla, ja Savage ryösti koko potin Espooseen loppuhetkillä.
Allen vaati seuralta toimenpiteitä.
– Meidän materiaalimme ei riitä, jos RoPS aikoo pelata ensi kaudella liigassa tarvitsen useamman uuden pelaajan.
Testattavana olleet pelaajat on jo lähetetty kotiin.
– He eivät olleet tarpeeksi hyviä, Allen perusteli.
Hongan valmentaja Mika Lehkosuo oli helpottunut voitosta.
– Emme ratkoneet peliä, kun siihen oli avaimet avauspuoliajalla, ja RoPS sai kovan paineen päälle. Onneksi näytimme, että emme anna helpolla periksi.

Ottelupuntari
Taas viime hetken tappio
RoPS – FC Honka 1 – 2 (0 – 1)
Tilastot: 33" 0 – 1 Demba Savage, 51" 1 – 1 Eetu Muinonen, 90 " 1 – 2 Savage
Ottelun ratkaisu: Alex Nyom piti upeilla torjunnoillaan joukkueensa mukana pelissä. Toisella puoliajalla RoPS taas osoitti taisteluhengen merkityksen ja nousi jopa lähelle voittoa. Hongan ratkaisuosumaa edesauttoi RoPSin kaksi henkilökohtaista virhettä, kun Kim Alonen hävisi helposti kaksinkamppailun ja Savage puijasi Könösen kahville 6 – 0.
Oho! Etchu Tabe palasi kokoonpanoon ja jenkkirauta todisti olevansa koko liigassa tärkein pelaaja joukkueelleen. Toppari on täysin korvaamaton RoPSille.
Entä nyt? RoPS jatkaa taistelua sarjapaikasta 25.7. MyPan vieraana.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2508 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309