ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 heinäkuu 2011 22:48

Tänä kesänä panostetaan jalkapalloon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran kapteeni Tuomo Könönen jakoi jalkapallon täyteisen päivän päätteeksi nimikirjoituksia innokkaille pelaajanaluille. Rovaniemen Palloseuran kapteeni Tuomo Könönen jakoi jalkapallon täyteisen päivän päätteeksi nimikirjoituksia innokkaille pelaajanaluille.

Viime viikolla Hetassa touhuttiin toden teolla, kun ohjelmassa oli jälleen Revontuli-Opiston ja vapaa-aikatoimen yhteistyössä järjestämä Touhuleiri. Kesän riennot aloittaneeseen leiriin mahtui monenmoista, mutta ehkä kaikkein kuumimmaksi perunaksi nousi jalkapallo, josta toivotaan Enontekiölle myös säännöllisempää harrastusta.

Alakouluikäisille suunnatun leirin liikuntaosuus sisälsi tänä vuonna jalkapalloa, ja lajin saloihin innokkaita lapsia oli tullut perehdyttämään Rovaniemen Palloseuran kapteeni Tuomo Könönen sekä junioripäällikkö Marko Koivuranta. Könösen mukaan enontekiöläisillä oli pallo hyvin hallussa.
– Innokkaita pelaajia täällä on, ja sekä pojat että tytöt pelasivat tosi hyvin. Saisivat vielä treenata joka päivä, niin hyvä tulisi, Könönen kannustaa.
Könösen mukaan jalkapalloa on hyvä tulla opettamaan eri puolille Lappia, sillä lahjakkaita pelaajia löytyy kunnasta kuin kunnasta.
– Hyvillä mielin lähdin tänne, sillä en ole koskaan näin pohjoisessa käynyt. Koen, että RoPS on koko Lapin seura ja on hyvä saada sitä tunnetuksi ympäri Lappia. Lahjakkaita junioreita on joka paikassa ja varmasti täälläkin. Lahjakkuudet ovat vain yleensä piilossa, ja ne pitää löytää, Könönen summaa.
Vapaa-aikatoimen sihteeri Heikki Järvistön mukaan Touhuleirin ideana on järjestää lapsille tekemistä koulun loputtua ja kesäloman alettua. Lapsia mahtuisi mukaan enemmänkin, mutta Järvistö on silti tyytyväinen osallistujamäärään.
Järvistön mukaan nyt olisi tarkoitus herätellä erityisesti enontekiöläislasten ja -nuorten jalkapallointoa.
– Jalkapallo oli Touhuleirillä nyt yksi erityinen teema, ja ajatuksena olisi, että se voisi olla täälläkin yksi harrastus muiden joukossa. Kittilä on ollut kiinnostunut yhteistyöstä, ja on suunniteltu, että Kittilä voisi olla meidän eräänlainen ystävyyskuntamme, jonka kanssa voisi sitten käydä ystävyyskamppailujakin.
RoPSin väen Hetassa vierailun tarkoituksena oli innostaa enontekiöläisiä jalkapallon harrastamiseen.
Kittilässä on tällä hetkellä hyvin aktiivista jalkapallotoimintaa junioritasolla, mikä sekin on alun alkaen RoPSin käynnistämää. Järvistö uskoo, että into voisi nyt herätä täälläkin.

© 2011 Enontekiön Sanomat

Luettu 2089 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309