ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 heinäkuu 2011 15:49

Ylös sillasta viime hetkillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Janne Turpeenniemi seuraa IFK:n Petteri Forsellin työskentelyä. Forsell teki jalkapallon liigahistorian 10000. maalin. RoPSin Janne Turpeenniemi seuraa IFK:n Petteri Forsellin työskentelyä. Forsell teki jalkapallon liigahistorian 10000. maalin.

Jalkapallo-ottelu kestää yhdeksänkymmentä minuuttia ja lisäajan päälle. Edellisessä kotiottelussaan Rovaniemen Palloseura opetteli tätä perusasiaa, kun VPS iski lisäajalla ja ryöväsi jo käsissä olleen voiton.

Sunnuntai-illan trillerissä pistepotti oli jo lähdössä IFK Mariehamnin mukaan Ahvenanmaalle, ja yleisö poistumassa pettyneenä Keskuskentältä, mutta RoPS taisteli itsensä tasapeliin Eetu Muinosen lisäajan osumalla.
– Nyt fiilikset on täysin toisenlaiset, kuin viimeksi kotipelissä. Joukkueen taisteluasenne oli hieno, ja arvokas piste siitä palkinnoksi. Olen todella tyytyväinen, etenkin, kun alla on Jaro-katastrofi , RoPSin päävalmentaja John Allen huokaili, ja viittasi keskiviikon 8 – 2 selkäsaunaan.
Ensimmäisen puolituntisen aikana IFK ahdisti RoPSin köysiin. Jo ensimmäisen kolmen minuutin aikana ”saarelaiset” hankkivat peräti viisi kulmapotkua, mutta RoPS kesti topparina pelanneen kapteeni Tuomo Könösen johdolla. IFK pelasi erittäin organisoitua jalkapalloa, kenttäryhmitys pysyi tiiviinä ja syöttöpeli oli tarkkaa. Vastustaja oli iso, vahva ja ajoittain ilkeäkin.
Petteri Forsell vei vieraat taidokkaalla laukauksellaan johtoon Toni Lehtisen esityöstä. Ratkaisevaa tyrmäysiskua IFK ei kuitenkaan pystynyt antamaan.
– Olimme ensimmäisen puolituntia paljon parempia, mutta emme pystyneet tappamaan peliä, pettynyt IFK-luotsi Pekka Lyyski tilitti.

ROPS pääsi avauspuoliajan viimeisellä vartilla peliin mukaan. Ensimmäisen pelinsä sinipaidoissa pelannut Sakari Saarinen toi keskikentälle kovuutta, vaikka pelaamattomuus vielä näkyikin. Toisen puoliajan ”Sakke” taisteli korvat humisten Lehtisen ruman lanauksen jälkeen.
Joukkue pystyi monipuolistamaan peliään, kun hyökkäyksiin löydettiin muitakin variaatioita kuin pitkän roiskiminen kohti Mika Lahtista, jota IFK-topparit Kristian Kojola ja Fernando de Abreu holhosivat tarkasti. RoPS sai luotua muutaman hyvän maalipaikan, mutta viimeistely on edelleen tervanjuontia.
Lahtinen ja Santa-Claus-laina Mika-Matti Maisonvaara sössivät useamman hyvän tontin. Lahtinen tekee töitä kuin suomenhevonen, mutta maalitilanteissa selkään on jo kiivennyt parikin apinaa, ja mies näyttää jo hieman välttelevän vastuuta. IFK:llakin oli paikkansa ja Alex Nyom esitti muutaman paraatitorjunnan.

ALLEN aloitti loppukirin nakkaamalla vaihtopenkiltä kolmostoppari Jarkko Lahdenmäen kärkeen. Paine siirtyikin IFK-päätyyn ja viimeisellä minuutilla Muinonen tälläsi ohi. Loistavan pelin pelannut keskikenttämies ei erehtynyt toistamiseen, kun erotuomari jo vilkuili kelloaan. Kim Alosen antama keskitys tärähti verkkoon, ja nosti sen osan yleisöstä seisaalleen, joka jaksaa katsoa pelit loppuun asti.
Piste oli RoPSille tärkeä, vaikka joukkue jatkaa taulukossa viimeisenä, on samassa pistemäärässä neljä muutakin joukkuetta.'

Ottelupuntari
Tärkeä piste
RoPS–IFK Mariehamn 1–1 (0–1)
Maalit: 22. Petteri Forsell 0–1, 90. Eetu Muinonen (Kim Alonen) 1–1.
Oho! RoPS taistelee tosissaan liigapaikasta, eivätkä uudet hankinnat jääneet Saariseen. Sunnuntaina Rovaniemellä oli jo 20-vuotias testihyökkääjä Deni Alagic. Alagicilla on sekä Bosnian että Australian passit. Ensi viikolla testattavaksi tulee 31-vuotias skottilaituri Kevin Finlayson. QPR-kasvatti pelasi kaudet 2005–2010 Skotlannin 1-divisioonan Greenock Mortonissa ja hänen viimeinen seuransa on 3-divisioonan Clyde.
Entä nyt? RoPS kohtaa seuraavaksi vieraissa 11.7. Jyväskylän Jalkapalloklubin.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2404 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309