ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 kesäkuu 2011 09:57

”Jokainen lappilaisjunnu haluaa pelata RoPSissa”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juho-Teppo Berg Juho-Teppo Berg

Juho – Teppo Berg (18 vuotta) pelasi ensimmäisen miesten ottelunsa Ykkösessä Tornion Pallo-47:n paidassa vain 14-vuotiaana. Teinitähti pelasi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kymmeniä otteluita, nousi poikamaajoukkueiden vakiokasvoksi, ja solmi keväällä RoPSin liigajoukkueen kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Liigapelejä nuorukaiselle on kertynyt kuusi kappaletta.

Berg on esiintynyt kentällä ennakkoluulottomasti, ja etenkin hyökkäyssuuntaan pirteästi. Puolustaminen fyysisessä liigassa on vielä hieman vaikeaa. John Allenilta on tullut mukavasti luottoa, ja VPS-pelissä Berg oli jo avauskokoonpanossa.
”Sopimus RoPSiin oli loistava juttu. Olen käynyt katsomassa RoPSin pelejä pikkupojasta asti kotoani Tornion Kaakamosta. RoPS on menestynyt aina hyvin, ja varmasti jokainen lappilainen juniori haluaa edustaa joskus RoPSia”, avoimesti jutteleva Berg kertoo. Berg vaikuttaa jalat maassa elävältä tavalliselta lappilaisnuorelta. Ammattilukiota on takana kaksi vuotta, ja koulun nuorukainen aikaa hoitaa kunnialla, vaikka jalkapalloammattilaisuus onkin tavoitteena.
Bergin ura alkoi jo kolmevuotiaana Kemin Palloseuran nappulaliigassa.
”Kaakamosta oli sama matka Kemiin ja Tornioon”, Berg perustelee. Kahdeksanvuotiaana poika siirtyi TP:n junioreiden riveihin, ja edusti seuraa aina kauteen 2009 asti, joista kolme edustusjoukkueessa Ykkösessä.

Uratavoitteet
Berg halajaa ulkomaille ammattilaiseksi. ”Tähän olisi helppo heittää jotakin Espanjaa, mutta olen realisti ja haaveenani ovat Ruotsin tai Norjan kentät. Seuraavat kolme vuotta aion kuitenkin pelata liigaa RoPSissa mahdollisimman hyvin.”

Vahvuudet ja heikkoudet pelaajana
Berg pitää vahvuuksinaan pelinlukutaitoa ja nopeutta. ”Olen myös hyvä maalintekijä, vaikka sitä ei vielä tilastoistani uskoisikaan”, poika nauraa. Kehitettävää vielä hieman hentoinen nuorukainen näkee fysiikassa ja tilannekovuudessa.

Suosikkipelaajat ja joukkue
Pelaajaesikuva löytyy läheltä. ”Nuorena poikana Isterin Jaakko oli esikuvana.” Isteri pelasi liigaa TP:ssä sekä Jarossa, ja on nyt Bergin joukkuekaveri RoPSissa.  Esikuva maailmalta on legendaarinen Diego Maradona. ”Olen nähnyt Diegon pelaavan vain videolta. Hän oli maagisen taitava pieni väkkärä.” Suosikkijoukkue on ollut lapsuudesta asti Liverpool. Kansainvälistä jalkapalloa Berg seuraa muutenkin tarkasti.

RoPSin sijoitus kuluvalla kaudella?
Berg uskoo RoPSin nousevan sarjataulukossa. ”Kyllä se kuudes sija on mahdollinen.”

Kuka?
Juho-Teppo Berg

18 vuotta
Hyökkääjä/keskikenttäpelaaja
Aiemmat seurat: KePS, TP-47, ASSI IF Ruotsin 3. divisioona. 17 maaottelua U16 – U19.
Ykkösen ottelut/maalit 40/1, liigaottelut 6.
Harrastukset: Kalastus.
Musiikki: Avanged Sevenfold
Lempiruoka ja juoma: Tornion Meerin grillin hampurilainen ja kokis

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 2892 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309