ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 kesäkuu 2011 09:25

Karua sekuntipeliä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Alex Nyom (vas.), Janne Turpeenniemi, Mika Lahtinen, Eetu Muinonen, Thomas Götz (maassa), Jarkko Lahdenmäki ja Albin Granlund eivät pystyneet suojelemaan RoPS-maalia loppuun saakka Tero Koskelan (7) ja Aleksandr Kokon juonimalta osumalta. Alex Nyom (vas.), Janne Turpeenniemi, Mika Lahtinen, Eetu Muinonen, Thomas Götz (maassa), Jarkko Lahdenmäki ja Albin Granlund eivät pystyneet suojelemaan RoPS-maalia loppuun saakka Tero Koskelan (7) ja Aleksandr Kokon juonimalta osumalta.

RoPS–VPS ottelu on sujunut kotijoukkueen hallinnassa. Yleisö odottaa loppuvihellystä, jotta se pääsisi tuulettamaan RoPSin kauden kolmatta voittoa. Edellisestä on kulunut kuukausi. Silloin RoPS kaatoi vieraissa MyPan. Päätuomari antaa ottelussa peräti neljä minuuttia lisäaikaa. Pitkiä minuutteja.

Janne Turpeenniemi rikkoo VPS-pelaajaa varoituksen arvoisesti. Vaasalaiset saavat vapaapotkun. Tero Koskela antaa hyvän keskityksen ja Aleksandr Kokko puskee pallon takakulmalta maaliin. Yleisö hiljenee. Pallo tuodaan keskelle ja tuomari viheltää pilliin. Ottelu on ohi numeroissa 1–1. Se on RoPSille kauden neljäs tasapeli.

TÄSTÄ OTTELUSTA puhuttiin ”kuuden pisteen” pelinä, sillä VPS painii liigassa samoilla sijoilla RoPSin kanssa. Nyt RoPSin kouraan jää vain piste, kun kolme oli tuloillaan vielä kymmenen sekuntia ennen ottelun päättymistä.
– Niin kauan pelasimme hyvin, RoPS-valmentaja John Allen huokaa.
Takana on ensimmäinen kolmannessa liigasta. RoPS on sijalla yhdeksän kahdentoista joukkueen sarjassa.
Ei jumbona, niin kuin moni ennen kauden alkua oletti. Alempana majailevat MyPa, VPS ja Jaro.
Allen ei ole tyytyväinen.
– Ajattelin että meillä olisi tässä vaiheessa kautta koossa 15 pistettä. Meillä on vain kymmenen.

VIIMEISEN ISKUN iskenyt VPS:n Aleksandr Kokko ja valmentaja Tommi Pikkarainen ovat ottelussa tyytyväisiä vain tasoitukseen eivät muuhun.
Kokon mielestä hänellä oli vastassaan liigan helpoin puolustaja Jarkko Lahdenmäki, joka yritti paikata loukkaantunutta Etchu Tabea topparina. Monen katsojan mielestä Lahdenmäki suoriutui tehtävästään hyvin.
– Ehkä se kertoo minun heikosta tasosta tänään, Kokko totesi.
Lahdenmäen lisäksi RoPSin taistelukerhoon kuului ympäri kenttää raatanut Eetu Muinonen. Jose Manuel Rivera teki ottelun avausmaalin ja pelasi normaalia korkeammalla tukemassa Mika Lahtista. Lahtinen valitteli silti yksinäisyyttä kärjessä.
– Kyllä siellä saa tiukasti painia toppareita vastaan, mutta minun on pidettävä palloa niin että muut ehtivät mukaan.

ROPS-VALMENTAJA Allen vakuuttaa joukkueen neuvottelevan jatkuvasti uusien pelaajien kanssa.
– Jokaisen valmentajan unelma olisi saada 2-3 hyvää pelaajaa lisää joukkueeseen.
– Olen ylpeä siitä miten tämä joukkue taistelee. He antavat kaikkensa, mutta aina sekään ei riitä.
– Olisimme voineet tapaa tämänkin pelin toisella maalilla, mutta sen tekijää ei löytynyt.
Yksi Allenin ilopilkuista oli avaukseen nostettu nuori Juho-Teppo Berg.

Ottelupuntari
RoPSin edellisestä voitosta on kuukausi
Miten kävi: RoPS–VPS 1–1 (1-0)
Tilastot: 10. Rivera 1–0, 90. Kokko 1–1.
Mikä ratkaisi: RoPSin kantti ei kestänyt loppuun asti pelaamaan johtoasemassa. Joukkue ei pystynyt lukuisista paikoista viimeistelemään kuin yhden maalin. VPS ylsi aneemisella pelillä tärkeään tasapeliin.
Oho! VPS on tehnyt yhdessätoista ottelussa seitsemän maalia. Se on vähiten koko liigassa.
Entä nyt: RoPS keräsi liigan ensimmäisellä kolmanneksella 10 pistettä ja on yhdeksäntenä. Kuusi viimeistä joukkuetta on neljän pisteen sisällä toisistaan. RoPSin kausi jatkuu 29.6. vierasottelulla Jaroa vastaan.

Miia Vatka
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2462 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309