ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 kesäkuu 2011 11:44

Rovaniemellä kamppaillaan tärkeistä pisteistä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS on kymmenen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä ja VPS pisteen päässä toiseksi viimeisenä. Molemmille tärkeä ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina klo 18.30.

RoPS murtui keskiviikkona HJK:a vastaan toisella puoliajalla ja lukemiksi kirjattiin lopulta 5-1 helsinkiläisille.

- Saimme pidettyä ensimmäisen puoliajan 0-0-tilanteessa, jonka jälkeen tilanne repesi ja se jäi ärsyttämään. Jos olisimme saaneet maalin ensimmäisellä jaksolla, olisi pelistä tullut erilainen. HJK on kuitenkin kovimpia joukkueita Veikkausliigassa, joten ei se mikään ihme ollut. Paikka yllättää oli kuitenkin, tuumasi ensimmäisen jakson lopulla kentälle tullut Zakaria Abahassine.

RoPS on kerännyt kymmenestä ottelustaan kaksi voittoa ja kolme tasapeliä. Abahassine peräänkuuluttaakin voittojen merkitystä.

- Meillä on nyt niin paljon tasureita, joiden vuoksi loppukaudesta voi tulla kiire kerätä pisteitä. VPS on ihan kova joukkue, en tiedä heistä hirveästi. Heilläkin on ollut vaikeuksia saada viime kaudesta porukkaa.

VPS matkaa tiuhalla tahdilla Rovaniemellä, sillä sen edellinen peli oli torstaina Kouvolassa. MYPA jätti viirupaidat nollille 1-0-voitollaan. Joukkue on kaimansa tavoin onnistunut nappaamaan täyden pistepotin tällä kaudella vasta kahdesti.

Vieraspelit ovat toistaiseksi olleet Vepsulle kovin ongelmallisia. Kauden kuudesta aiemmasta vierasottelusta kasassa on vain yksi piste, ja sekin on kauden avausottelusta saakka. Vaikka kotona peli on kulkenut varsin hyvin, jatkuivat samat vaivat edellisessä ottelussa MYPAa vastaan.

- Menimme hyvin pitkälti samoja latuja kuin Jyväskylän reissulla. Yhteispeliä vaivaa tylsyys, päävalmentaja Tommi Pikkarainen sanoo.  

Viime kierrosten vierasottelut ovat olleet niin heikkoja, että siihen on täytynyt nyt reagoida.

- Olemme menneet vieraspelejä vähän samalla tavalla kuin kotipelejä, jotka ovat toimineet. Nyt täytyy vain todeta, että mennään pikkuisen toisella tavalla, VPS-luotsi muotoilee.

Pelaajatilanteesta kuuluu hieman huonoja uutisia, sillä Edgar Bernhardtia vaivaa edelleen jalkapöydän ongelma, eikä hän lähde mukaan. Valtter Laaksonen ei pystynyt pelaamaan torstaina, ja hänen kohtalonsa ratkeaa tänään. Jyrki Saranpää sai puolestaan puulonkan, ja pelikunto tiedettäneen myös tänään.

VPS yrittää valmistautua otteluun mahdollisimman hyvin.

- Treenataan ensin Botniahallilla lauantaina ja sitten lähdetään. Mennään suoraan perille asti.

Sopupeliskandaalin keskipisteessä kevättalvella ollut ja sen jälkeen miltei täysin uudistunut RoPS napsi alkukierroksilla pisteitä yllättävänkin hyvään tahtiin, mutta viime aikoina se on hieman hiipunut. Kahdella edellisellä kierroksella se sai kuitenkin kotitasapelipisteet Tepsiltä ja KuPSilta.
Pikkarainen odottaa vastaan työteliästä RoPSia.

- He pelaavat hyvin ahkerasti ja tunnollisesti. Tällaiset kotiottelut ovat varmaan niitä, mihin he budjetoivat pisteitä. Siinä mielessä samanlainen peli tulossa kuin MYPAa vastaan. MYPAkin oli muuttanut suoraviivaisempaan suuntaan peliään, syöttöketjuja ei kauheasti nähty. He tulivat aika pitkälle päälle alusta saakka, ja odotan RoPSin pelaavan vähän samalla tyylillä.

Luettu 1821 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309