ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 16 kesäkuu 2011 10:50

Poroparlamentti: Etchu Tabe tyrmäsi Dicksonin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Esko-Juhani Tennilä Esko-Juhani Tennilä

Mikä ottelu: Su 12.6. RoPS – KuPS 0 - 0

Poroisäntä Esko-Juhani Tennilä

Jalkapallotausta: Lähes 40-vuoden kansanedustajauransa päättänyt Tennilä on innokas urheilu – ja etenkin jalkapallomies. Ensimmäiset futisopit hän hankki pikkupoikana kotikylällään Tennilässä pihapeleissä. Tennilä pelasi kilpatasolla Karihaaran Tenhossa maakuntasarjaa (nyk. Kakkonen) 1970-luvulla. Tennilän pelipaikka oli tuon ajan libero-taktiikassa etutoppari. ”Olin kookas ja vahva, vastustajat nimittelivät konturaksi”, poroisäntä muistelee. Eduskunnan jalkapallojoukkueessa Tennilä pelasi keskushyökkääjänä. ”Pelasimme joskus yhdessä entisen koripallon maajoukkuemiehen Anssi Rauramon kanssa Sveitsin parlamentin joukkuetta vastaan, ja silloin vastustajat ihmettelivät, miten ”gorilloja” vastaan voi pelata?”

Fanijoukkueet: RoPSin pelejä Tennilä pääsi seuraamaan jo nuorena 1960-luvulla. ”Moottoripyörän kyydissä. kaupunkiin.” Tennilän mukaan RoPS on tärkeä osa kaupungin imagoa. ”Perinteikäs seura vanhalla nimellään, joka tunnetaan ympäri Suomen. Toivoisinkin yleisöltä vielä suurempaa tukea joukkueelle.” Kansainväliset suosikkijoukkueet ovat Barcelona ja Manchester United.  Suosikkijoukkueet ovat muotoutuneet yhteiskunnallisten ja poliittisten asioiden kautta. ”Katalaanien Barca vastusti Francon diktatuuria, ja ManU on perinteinen työväenjoukkue.”  Kiinnostus englantilaiseen jalkapalloon juontuu jo 1950-luvulta. ”Mummo ruksi suu mutrussa vakioveikkausta ja yritti saada tolkkua englanninkielisistä joukkueen nimistä”, Tennilä muistelee nauraen.

Poroerottelu

Miten ottelu meni? Tennilä yllättyi molempien joukkueen varovaisesta taktiikasta. ”RoPS veti pitkää palloa kohti Mika Lahtista, joka kuitenkin hävisi pääpallot KuPSin kookkaille toppareille, joista etenkin Pyry Kärkkäinen oli loistava.” Tennilän mielestä RoPSin pitäisi pelata enemmän maassa. ”Piste oli tärkeä, mutta peli ei ollut kaunista. RoPSille parhaan pelitavan löytämisessä on John Allenilla vielä tekemistä.” Myös KuPS heitti pitkää. ”KuPS syötti paremmin, ja monipuolisemmin, mutta pelasi myös vähillä riskeillä. Ottelun tärkeys näkyi varovaisuutena.”

Pelin kohokohta: RoPSin maalivahti Alex Nyom torjui pari minuuttia ennen loppua Ilja Venäläisen laukauksen. ”Siinä olisi muuten mennyt piste, ja ottelusta jäänyt aivan eri maku.”

Terveiset tuomareille: ”Hyvä esitys, tosin Nyom filmasi varoituksen KuPSin Balazs Baloghille. Sen päätuomari Mikko Lehtola olisi voinut huomata.”

Ottelun pelaaja: RoPSin toppari Etchu Tabe. ”Hän pimensi täysin KuPSin tähtipelaajan Dicksonin ja on RoPSin tukipilari.”

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea: RoPSin tinkimättömälle taisteluasenteelle. ”Pelisysteemi on vielä kaukana valmiista, mutta joukkue taistelee pisteitä. Taistelun ruumiillistuma on kapteeni Tuomo Könönen, joka piiskaa omiaan säälimättä.”

Kaksi papanaa: Maalivahtien ajanpeluu. ”Sekä Alex Nyom että Mikko Vilmunen hautoivat palloa turhaan. Pallo pitää pistää peliin nopeammin.”

Yksi papana: Keskuskentän valot loistavat täysillä keskellä kirkkainta kesää. ”Televisioinnin takia? Oli miten oli, mutta häikäisee katsojia. Lisäksi niille jotka aikanaan vastustivat valojen rakentamista, on tällainen hukkapoltto vain lisävettä myllyyn”, Tennilä perustelee.

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi
Luettu 2384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309