torstai, 16 kesäkuu 2011 08:55

RoPS romahti Helsingissä

Eetu Muinonen ei saa singutettua jalkaansa tarpeeksi pitkälle, vaan HJK:n Dawda Bah vie pallon. Eetu Muinonen ei saa singutettua jalkaansa tarpeeksi pitkälle, vaan HJK:n Dawda Bah vie pallon.

Rovaniemen Palloseuran hävittyä HJK:lle 5–1 jalkapalloliigan ottelussa Helsingissä oli pukukoppikäytävällä erittäin kiukkuinen ja pettynyt RoPS-kapteeni Tuomo Könönen. Paljon nähnyt kokenut konkari ei antanut omilleen armoa latoessaan kovaa tekstiä RoPS:n peliesityksestä.

Könöstä sapetti oikein urakalla, sillä RoPS taisteli kuin miehet aina 49. minuutille asti, jolloin HJK:n Sebastian Sorsan tekemä 1–0-maali mursi rovaniemeläisten kilpikonnapuolustuksen lopullisesti. Sen jälkeen avausjaksolla hyvin pelannut RoPS:n puolustus oli kuin reikäjuustoa. Könöstä ei paljon lohduttanut, vaikka Mika Lahtinen pukkasikin ottelun viime hetkillä 5–1-kavennuksen.
– Ensimmäisen jakson jälkeen näytti vielä siltä, että pystyisimme pitämään nollan. En tiedä, mitä tapahtui toisella jaksolla. Meille tuli hirveästi henkilökohtaisia virheitä ja pelasimme hampaattomasti. Harmittaa, että tämä peli kaatui asennettomuuteen ja huonoon fysiikkaan. Kun jotkut pelaajat eivät jaksa juosta 90 minuuttia, niin siitä pitää olla huolissaan, Tuomo Könönen manasi.

ROPS oli HJK:ta vastaan todellisessa mankelissa, joten ei ihme, että hiki virtasi ja jalat olivat maitohapoilla.
- Oli syy sitten päässä tai fysiikassa, niin jokaisen jätkän pitäisi taistella loppuun asti, Könönen sanoi sihisten samalla painokelvotonta tekstiä.
RoPS-kipparia riipaisi eniten joidenkin pelitovereidensa asenne. Vaikka oli selvää, että laajalla pelaajamateriaalilla mässäävä ”Klubi” oli selvästi parempi, niin silti olisi pitänyt taistella kynsin hampain.

MAALIVAHTI Alex Nyomia kävi toisen jakson murskajaisissa jopa sääliksi, sillä hän piti joukkuettaan pystyssä avausjaksolla. Toisella jaksolla puolustus vuoti kuitenkin hänen edessään kuin seula. Yksi HJK:n parhaista oli hyökkääjä Teemu Pukki, joka oli samaa mieltä kuin Könönen kun kuuli vastustajan kovista kommenteista joukkueen haluttomuudesta taistella.
– Kyllä sen huomasi siitä, että kentälle tuli lisää tilaa, eikä kaveri tullut enää niin kovaa päälle, Pukki sanoi ja iloitsi joukkueensa noustua sarjan kärkeen.
Vaikka nyt tuli kunnolla turpiin, niin RoPS:n valmentaja John Allen ei nähnyt syytä laittaa päätä pensaaseen.
– Tämmöistä sattuu huippuliigoissa kuten Englannissakin. HJK esitti hyvää syöttöpeliä, liikkui hyvin ja heidän pelaajiltaan tuli jatkuvasti hyviä keskityksiä laidoilta. Nämä ovat kaikki asioita, joissa meillä on vielä tekemistä, Allen sanoi.
Allenille tuottaa päänvaivaa myös toppari Etchu Taben nivusvamma.

Ottelupuntari
RoPS:n hyökkäyspeli edelleen onnetonta
Miten kävi: HJK-RoPS 5–1 (0–0)
Tilastot: 48. 1–0 Sebastian Sorsa, 67. 2–0 Dawda Bah, 70. 3–0 Teemu Pukki , 76. 4–0 Berat Sadik, 88. 5–0 Rafinha rp. 90. 5–1 Mika Lahtinen .
Mikä ratkaisi: HJK oli täysin ylivoimainen hyökkäyspelissä. RoPS:n vastahyökkäykset olivat lähinnä hätäisiä ja keskityspalloista valtaosa osoitteettomia.
Oho! RoPS ei saanut ”tasaisella” ensimmäisellä jaksolla yhtään laukausta kohti HJK:n maalia.
Entä nyt: John Allenilla on kova urakka loihtia RoPS:n rajallisesta materiaalista maalintekoon kykenevä joukkue.