perjantai, 10 kesäkuu 2011 06:56

Hymy irtosi helteessä

Albin Granlund (2) ehtii ensimmäisenä onnittelemaan maalin tehnyttä Shpat Qerimiä. Albin Granlund (2) ehtii ensimmäisenä onnittelemaan maalin tehnyttä Shpat Qerimiä.

Harvoin jos koskaan on Rovaniemellä pelattu jalkapalloliigaa yhtä helteisessä säässä kuin torstaina, jolloin RoPS ja TPS kohtasivat. Hikisen illan tuloksena joukkueet päätyivät 1–1 tasapeliin ja pistejakoon.

TPS aloitti pelin vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla. RoPSilla oli hankaluuksia saada hyökkäyksiä käynnistettyä ja keskitykset karkailivat. Rovaniemeläisten valmentaja John Allen komensi miehiään tilanteisiin rohkeammin ja kovempaa.
Reilun puolen tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin RoPSin Manuel Rivera luovutti pallon TPS:lle, mutta Alex Nyom ehti maajoukkuemies Mika Ääritalon vedon eteen.
Seuraavassa hyökkäyksessä pallo oli TPS:n maalissa. Tilanne oli kuitenkin paitsio ja rovaniemeläisten juhlat loppuivat lyhyeen.
Kun ottelua oli pelattu 38 minuuttia, Petteri Pennanen yllätti Nyomin ja vei vieraat 0–1 johtoon. Maali oli 20-vuotiaan Pennasen ensimmäinen tällä kaudella.
– Lopulta on sama kuka maalit tekee, mutta tietysti onnistuminen tuo lisää itseluottamusta, nuori mies kertoi.

KUN PELIKELLO näytti 59 minuuttia, RoPSin Mika Lahtinen pääsi purjehtimaan rangaistusalueelle. Hän menetti pallon ja erotuomarin pilli soi. Miikka Lähdesmäki tuomitsi tilanteesta rangaistuspotkun ja Jaakko Nybergille nousi suora punainen kortti.
Rangaistuspotkun laukoi varmasti maaliin toisen puoliajan alussa kentälle tullut Shpat Qerimi.
– ”Lada” hankki rankkarin meille, mutta hän ei halunnut itse vetää. Maalivahti aavisti ja minulla oli helppo homma sijoittaa pallo maaliin. Olipahan jotain hymyilemisen aihetta tässä kelissä, 22-vuotias Qerimi kuvaili liigauran ensimmäistä osumaansa.
RoPS sai tasoitusmaalista uutta virtaa, mutta mutta lisämaalit jäivät näkemättä.
Jännitys säilyi loppuvihellykseen asti, sillä TPS pystyi vajaamiehisenäkin luomaan vaarallisia tilanteita.

ROPS-LUOTSI John Allen oli tyytyväinen yhteen pisteeseen ja totesi, että TPS oli parempi joukkue etenkin ensimmäisellä puoliajalla.
– Alla oli kaksi tappiota, joten tärkeintä oli ettemme häviä ottelua.
TPS:n valmentaja Marko Rajamäki kehui pelaajiensa sitoutumista, mutta oli pettynyt lopputulokseen.
– Saimme vain yhden pisteen, vaikka olisimme ansainneet kolme.
Rajamäki ei halunnut ottaa kantaa, oli rangaistuspotku oikea tuomio.
– Tuomari tekee ratkaisut nopeasti, tilanne voi näyttää erilaiselta toisesta kulmasta.
Allen tuskaili omiensa heikkoa syöttöpeliä.
– Liigatasolla syöttöjen pitäisi mennä paljon paremmin ja varmemmin omille.