ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 kesäkuu 2011 08:10

Jalkapallon kolmikanta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Puheenjohtajat Risto Niva (vas.) ja Veli-Matti Kilpimaa kertovat, että seurat haluavat tosissaan kehittää rovaniemeläistä jalkapalloa. Puheenjohtajat Risto Niva (vas.) ja Veli-Matti Kilpimaa kertovat, että seurat haluavat tosissaan kehittää rovaniemeläistä jalkapalloa.

Rovaniemen Palloseuran ja FC Santa Clausin yhteistyösopimuksen tiimoilta järjestetty tiedotustilaisuus välitti selkeän viestin: Nyt on tosissaan kääritty hihat rovaniemeläisen jalkapalloilun kehittämiseksi.

– Sopimuksen taustalla on molempien seurojen rajalliset resurssit. Me autamme nyt toisiamme. Isommassa kuvassa näen tämän alkuna etenkin kaupungin nuorten ja junioripelaajien kehitysmadollisuuksien turvaamiselle, RoPSin ja Rovaniemi A:n puheenjohtaja Risto Niva linjasi.
– Rovaniemi on kokonaisuudessaan iso jalkapallokaupunki, mutta yksin toimiessaan seurat ovat liian pieniä. Meillä on jo ennestään yhteistyösopimus junioriseura FC Lynxin kanssa, ja nyt voimme puhua jo Rovaniemen jalkapallon kolmikannasta, Santan puheenjohtaja Veli-Matti Kilpimaa täydensi.
– Kukaan täysijärkinen ei haihattele puhtaasti rovaniemeläisistä kootusta liigajoukkueesta, mutta me turvaamme nuorille mahdollisuuden yrittää huipulle. Nyt meillä on yhteistyö liigan ja Kakkosen välillä, ja RoPSin ja Lynxin yhteinen A-juniorijoukkue. Seuraava tavoite on Lynxin ja RoPSin yhteinen B ja myöhemmin jopa kaupungin parhaiden C-junioreiden joukkue, Niva paalutti ja kuvasi suunnitelmaa osuvasti juniorin ”jalkapalloputkeksi” huipulle.
Junioriyhteistyön kehittäminen ei tapahdu itsestään. Avainroolissa ovat ennen kaikkea junioreiden vanhemmat.
– Helppoa yhteistyön kehittäminen ei ole, sillä mukana on suuria tunteita. Minusta on kuitenkin nyt satsattava junioreiden kilpaurheiluun, vain siten voimme saada edes muutaman rovaniemeläisen huipulle. Erikseen junioriseurat ovat piirisarjassa, yhdessä SM-sarjassa, Niva täydentää.

FARMISOPIMUSTA on jalkapallopiireissä toivottu ja odotettu pitkään. Kätilönä osaltaan toimi RoPSin kevättalven tapahtumat.
– Me otimme pelaajapolitiikassa järjen käteen, talven sopupeliskandaali vaikutti ratkaisuumme, Niva myönsi rehellisesti.
Kilpimaa näkee liigayhteistyön lisäävän Santan kiinnostavuutta.
– Saamme ihan eri huomion pelaajien keskuudessa, kun kauttamme on väylä liigaan auki.

VALMENTAJAT olivat avainroolissa farmisopimuksen synnyssä. RoPSin John Allen ja Santa Clausin Tapio Haapaniemi näkivät molemmat yhteistyön välttämättömänä.
– Nyt voin hyvällä omalla tunnolla seurata RoPSin treenejä, Haapaniemi nauroi. Kiinnostavat pelaajatkin on jo katsottu.
– Olen kiinnostunut vähälle peliajalle jäävistä nuorista, nimistä voisi mainita esimerkiksi Jarkko Lahdenmäen, Juho-Teppo Bergin ja Toni Vesalan.
Allen myhäili myös tyytyväisenä.
– RoPSia voisivat auttaa esimerkiksi Santeri Viitasaari, Antti Peura, Mika-Matti Maisonvaara ja Ville Ylipaavalniemi.

Tästä on kyse
Farmisopimus
Liigassa pelaava RoPS ja Kakkosen FC Santa Claus ovat solmineet tämän kauden kattavan yhteistyösopimuksen.
Mahdollistaa muun muassa pelaajien edestakaisen siirtymisen seurojen välillä.
Suomen Palloliiton termein RoPSin ”aikuinen pelaaja”, voi edustaa Santaa kahdeksan päivän kuluttua edellisestä liigapelistään ja Santa Clausin pelaaja RoPSia jo seuraavana päivänä Kakkosen ottelustaan. Vuonna 1992 tai sen jälkeen syntynyt voi edustaa toista seuraa jo seuraavana päivänä.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2788 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309