perjantai, 20 touko 2011 07:06

Maalihanasta roiskahti kunnolla

Jose Manuel Rivera (neljäs vas.) avasi RoPS:n maalikarkelot Saviniemen huonokuntoisella kentällä. Ensimmäisinä onnittelemassa Janne Turpeenniemi, Jarkko Lahdenmäki ja Mika Gröhn. Jose Manuel Rivera (neljäs vas.) avasi RoPS:n maalikarkelot Saviniemen huonokuntoisella kentällä. Ensimmäisinä onnittelemassa Janne Turpeenniemi, Jarkko Lahdenmäki ja Mika Gröhn.

Rovaniemen Palloseuran näyttävään liigastarttiin tuli yli 200 minuutin maaliton tukos, mutta maalihanan auettua joukkue mykisti katsojat Saviniemessä.

MyPa hallitsi tapahtumia, jopa laukauksilla mitaten 18–10, mutta RoPS vei jalkapalloliigan pisteet mukanaan voittolukemin 4–0 (1–0).
– Kahden tappion jälkeen olisin pitänyt tasapeliäkin hyvänä tuloksena. Saimme maalin ensimmäisestä tekopaikastamme. Sen jälkeen MyPa ei maalipaikoissaan onnistunut, mutta me onnistuimme useimmissa tilanteistamme, kiteytti RoPSin käskyttäjä John Allen.
– Pahimmillaan peli olisi voinut päättyä 4–4, Allen huokaisi.

PELI PAINOTTUI RoPSin maalin suuntaan. Käsikirjoitukseen saatiin käänne 38. minuutilla.
Liian passiivisesti alkukauden pelanneen MyPan laitapakki Antti Koskinen antoi keskiviivalta liian lyhyen syötön taaksepäin maalivahdille. Mika Johansson torjui läpi päässeen Mika Lahtisen harhautusyrityksen käsin 30 metrin päässä maalista ja katseli ulosajon merkiksi punaista korttia.
Kenttätasapainosta isäntien vajaamiehitystä oli vaikea havaita. RoPSin onneksi joukkueesta löytyi illan upeimman potkun esitellyt pelaaja.
Mika Gröhn taisteli 44. minuutilla pallon päätyrajalta pelin, jonka jälkeen pallo pelattiin takaviistoon Jose Manuel Riveralle. Upea rintapotku upposi yli 20 metristä isäntien maalin ylänurkkaan.
– MyPa oli avausjaksolla selvästi parempi, mutta onneksi saimme maalin ensimmäisestä tilanteestamme. Osuma tuli kuin tyhjästä, Allen huokaili.

HOMMA RATKESI huolimattomuuteen, sadatteli MyPaa liigan jumbona käskyttävä Toni Korkeakunnas.
Vasta yhden maalin tehnyt MyPa kierrätti palloa mielellään maalivahdin kautta, jos RoPS sai puolustuslinjaan vähääkään painetta.
Lahtinen osoitti ulosajotilanteessa pelisilmänsä.
Kun pallo oli jo pelattu jonkun kerran alaspäin, osasi kokenut hyökkääjä aistia kakkosen tasolta Raumalta MyPaan siirtyneen laitapakin suorituksen ahdistettuna.

TOISELLA JAKSOLLA MyPa laukoi peräti 14 kertaa, joista seitsemän kohti maalia. Ufoluokan pelastuksiin kehuttu RoPS-vahti Alex Nyom ei joutunut venymään parhaiden tekopaikkojen päätyttyä ohilaukauksiin tai -puskuihin.
MyPan maalilla nähtiin komeita osumia.
Lahtinen oli karata toistamiseen läpi, ajautui pieneen kulmaa ja passisi matalana kymmeneen metriin. Jaakko Isteri vei puolustajan mukanaan juostessaan pallon yli, jolloin Eetu Muinonen latasi alanurkkaan 0–2.
Lahtinen esitteli ylänurkkavedon lukemiin 0–3.
Zakaria Abahassinen tuuletuksesta pystyi päättelemään avausliigamaalin syntyneen 40 ottelun uurastuksen jälkeen.

Ottelupuntari
Levein voitto vieraissa vuosiin
Maalit: 44. Jose Rivera (Eetu Muinonen) 0–1, 52. Muinonen (Mika Lahtinen) 0–2, 61. Lahtinen (Thomas Götzl) 0–3, 77. Zakaria Abahassine 0–4.
Mikä ratkaisi: RoPS:n puolustus piti kurinalaisesti ja pari peliä kateissa ollut hyökkäyspeli löytyi. Kun MyPa joutui avausjakson lopussa vajaalle ja Jose Manuel Rivera vei vieraat juuri ennen taukoa johtoon, RoPS:n kelpasi rynnistää 2000-luvun leveimpään vierasvoittoonsa liigassa.
SM-sarjan ajoilta RoPS:lla on 0–7-voitto Kemistä.
Oho! RoPS pelasi vanhoilla vieraspaidoillaan. Mylläkkä kauden alla vaikutti siihen, että vihreät paidat vierasotteluihin ovat vielä tehtaalla. Siniset löytyisivät, mutta niillä ei voinut pelata.
Entä nyt: RoPS saa Turun Interin vieraaksi Keskuskentälle sunnuntai-iltana. Inter löi torstaina VPS:n 3–1.