ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 touko 2011 08:09

RoPS jäi pisteittä Espoossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tim Väyrynen teki ottelun ainoan maalin Espoossa RoPsin verkkoon. Maalivahti Alex Nyom ja Janne Turpeenniemi olivat voimattomia. Tim Väyrynen teki ottelun ainoan maalin Espoossa RoPsin verkkoon. Maalivahti Alex Nyom ja Janne Turpeenniemi olivat voimattomia.

Rovaniemen Palloseura sai tyytyä 1-0-tappioon FC Hongan vieraana Espoossa. Hyvä puolustuspeli ei riittänyt pisteisiin, kun Hongan 18-vuotias superlupaus Tim Väyrynen onnistui maalinteossa jo viidennellä minuutilla.

– Kyllähän se hienolta maistuu avata maalitili, ensimmäistä kertaa Hongan avauskokoonpanossa esiintynyt Väyrynen totesi.
RoPS onnistui puolustuspelissä, mutta hyökkäyspäässä on vielä paljon tekemistä.
– Olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja puolustuspeliin. Meidän tulee parantaa peliämme vielä hyökkäyskolmanneksella. Emme pystyneet prässäämään riittävästi Hongan pelaajia, RoPS:n valmentaja John Allen näki.
Allen on onnistunut lyhyessä ajassa luomaan RoPS:sta tiiviin paketin,jota ei Hongankaan tasoinen joukkue helposti murra. Puolustuksen johtajana häärii kapteeni Tuomo Könönen, joka on tuonut RoPS:n pelaamiseen malttia.
– Könönen on ollut alkukaudella häikäisevä. Voimme peluuttaa häntä puolustuksessa tai keskikentällä johtavassa roolissa, Allen kehui.
– Kyllä jotain positiivistakin pelissä oli. Tänään joukkueessa oli kuitenkin väsyneitä jalkoja ja tahtotila ei ollut ehkä ihan sellainen mitä olisi pitänyt olla, Könönen itse analysoi peliä.
RoPS lähti otteluun ennakkoluulottomasti kahdella hyökkääjällä, mutta Honka vei ottelun ensimmäistä puolikasta mielin määrin ja Allen vaihtoi puoliajalla pelisysteemin 4-5-1:een.
– Ei meillä ollut mitään hävittävää ja siksi lähdettiin kahdella kärjellä peliin. Pääsimme kuitenkin vain puolittaisiin maalitilanteisiin. Könönen kertoi.

ROPS pääsi peliin paremmin mukaan toisella jaksolla, mutta todellisiin maalipaikkoihin se ei silti edelleenkään päässyt. Sen sijaan Honka pommitti RoPS:n maalia lakkaamatta. Hongan hyökkääjien tehottomuus ja RoPS-vahti Alex Nyomin upeat torjunnat pitivät RoPS:n pelissä mukana.
– Vaikka itse pelaisi hyvän pelin, niin se ei riitä, jos emme onnistu maalinteossa, Nyom harmitteli.
Ottelun loppuhetkillä RoPS haki tasoitusta pienellä riskilläkin ja onnistui pitämään Honkaa varpaillaan loppuvihellykseen saakka.
– Minua harmitti puoli sekuntia ottelun jälkeen. En aliarvioi RoPS:ia, mutta jos olen rehellinen, niin meidän olisi pitänyt voittaa tänään 5-0. Nyt jouduin pureskelemaan kynsiä viimeiseen minuuttiin asti. Olen oppinut arvostamaan voittoa, taitojalkapallon nimeen vannovan Hongan valmentaja Mika Lehkosuo sanoi.
– Honka ansaitsi voittonsa, kun ajatellaan koko 90-minuuttista, Allen myönsi
Allenin hyvä työ RoPS:n peräsimessä on noteerattu myös kilpailijoiden leirissä.
– Haluan nostaa hattua RoPS:lle. Heillä on takanaan erittäin vaikea talvi ja kevät ja Allen on tehnyt hyvää työtä. Toivotan heille tsemppiä jatkoon, Lehkosuo sanoi.
– On hienoa kuulla rohkaisevia kommentteja vastustajan valmentajalta ja pelaajilta, mutta meillä on edessä pitkä kausi ja tarvitsemme lisää pisteitä, Allen vastasi kehuihin.

Ottelupuntari
RoPS:n hyökkäyspeli vielä lapsenkengissä
Miten kävi: FC Honka–RoPS 1–0 (1–0)
Tilastot: 5. 1–0 Tim Väyrynen (Konsta Rasimus)
Mikä ratkaisi: RoPS:lla riittää tekemistä, jotta joukkue saa pallon liikkumaan pelaajalta toisella myös hyökkäyspäässä. Nyt taktiikkana tuntui olevan yksinkertaisesti syöttää pitkillä palloilla kärkimies Etchu Tabelle. RoPS:n harmiksi mies oli ottelussa täysin ulapalla.
Oho! Espooseen löysi futismatsia katsomaan reilut tuhat ihmistä, vaikka jääkiekon MM-kisojen finaali oli hyvää vauhtia lähestymässä.
Entä nyt: RoPS:n valmentaja John Allen sanoi olevansa tyytyväinen, että joukkueen urakka jatkuu jo torstaina MyPaa vastaan. Silloin on kuulemma mahdollisuus kuitata Honka-tappio.

Urheilutieto
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2172 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309