ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 06 touko 2011 08:39

John Allenin päätä ei palele

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
John Allen (vas.) luottaa joukkueensa iskukykyyn, vaikka valmistautumisaika liigaan jäi vähiin. John Allen (vas.) luottaa joukkueensa iskukykyyn, vaikka valmistautumisaika liigaan jäi vähiin.

Rovaniemen Palloseuran maanantai-iltapäivän harjoituksissa hyinen tuuli pyyhkii yli Keskuskentän. Pelaajille ei kuitenkaan ehdi tulla kylmä. Päävalmentaja John Allen karjuu joukkueelleen ohjeita, ja miehet vetävät pienpeliä kiihtyvällä tahdilla. RoPSin liiga-avaukseen on aikaa neljä päivää.

– Minua ei jännitä, miksi pitäisi, Allen nauraa kuitatessaan kysymyksen tunnelmista juuri ennen sarjakauden alkua.
”Walesin tiikeri” on päävalmentajana ensimmäisen liigakautensa kynnyksellä. Allen on talven aikana käynyt läpi synkän kaamoksen, jonka vedonlyöntivilppi laski joukkueen ylle, mutta keväällä aurinko on taas paistanut.
– Maaliskuu oli shokki, menetin lähes koko joukkueen. Mielessäni ei kuitenkaan edes käynyt luovuttaminen ja jo pitkään olen katsonut vain eteenpäin, Allen kertoo päättäväisesti.
Joukkueen uudelleenrakennus meni väkisin myöhään ja ryhmä on täydentynyt aivan loppuhetkillä.
– Seura on tehnyt ison työn hankkiessaan pelaajia, ja olen todella tyytyväinen joukkueeseen. Valmistautuminen ei tietenkään ole muuten sujunut ihanteellisesti. Yhteispelin ja joukkuetaktiikan hiomiseen on jäänyt todella vähän aikaa, mutta olemme edistyneet pitkin harppauksin.
Siltikin mies on tähänastisenuransa kovimman haasteen edessä, ja hurjempaa paikkaa tuskin tuleekaan.

ROPS on tiputettu urheilumediassa potentiaalisimmaksi putoajaksi. Allen vihaa häviämistä ja viittaa puheille kintaalla.
– Asetin tavoitteeksi vanhalla joukkueella sijan kahdeksan jo syksyllä ja uudella joukkueella tavoittelin vielä viikko sitten samaa sijaa. Viime hetken hankintojen Mika Lahtisen ja Mika Hännisen myötä nostan tavoitteen sarjataulukon puoliväliin eli sijaan kuusi, Allen lataa.

ALLEN haluaa pitää kiinni myös vanhasta pelitavastaan.
– Viime kauden RoPS pelasi hyökkäävää lyhytsyöttöpeliä. Vihaan pitkää palloa, enkä aio peluuttaa sitä tälläkään joukkueella. RoPS on nytkin taitava ja viihdyttävää peliä pelaava joukkue.
Allen yrittää ajaa joukkueelleen sisään selvästi erilaista koti- ja vierastaktiikkaa.
– On oltava realisti. Kotikentällä pyrimme hyökkäävämpään peliin ja vieraissa pelaamme varovaisemmin. On iso ero kohdata vaikka VPS kotona kuin HJK vieraissa.
Sarjan suosikit ovat Allenin listalla samat kuin muillakin liigan päävalmentajilla.
– HJK on ylitse muiden. Haastajina Inter, Honka, JJK ja ehkä KuPS.

ALLEN on tyytyväinen RoPSissa tapahtuneeseen kehitykseen.
– Viime kauteen verrattuna valmennustiimi on nyt vahvempi. Matti Hiukka on kakkosvalmentajana, ja Matti Vikman maalivahtivalmentaja.
Lisäksi Allenin pitkäaikainen toive toteutui, kun seura hankki fysiikkavalmentajan. Markus Suontakanen aloitti fysiona huhtikuun lopulla.
Allen suuntaa keskittyneesti katseensa kentällä. Walesin nummilta imettyä intohimoa jalkapalloon tarvitaan. Allen vaatii itseltään ja joukkueeltaan paljon, ja RoPSin edessä oleva kausi on haasteita täynnä. Niitä britti ei onneksi pelkää.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1842 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309