ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 touko 2011 10:55

Menestys poikii rahaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigassa suuret ovat suuria ja pienet pieniä myös rahassa mitattuna. Suurimmalla budjetilla kauteen lähtee mestari HJK, joka polttaa rahaa yli 2 miljoonaa euroa. Pienimmillä euroilla pelaavat Haka ja RoPS.

RoPSin pelaajabudjetti on kuitenkin selvästi suurempi kuin Hakan ja samaa luokkaa Jaron kanssa. Huomiota kannattaa kiinnittää myös kokonaisbudjetin ja pelaajabudjetin suhteeseen. Pelaajabudjetti sisältää pelaajien palkat, niiden sivukulut ja luontaisedut. Kokonaisbudjetissa on edustusjoukkueen muun toiminnan kulut, kuten matkat, majoitus ja muiden toimijoiden, kuten valmennuksen palkat.

Eniten budjettiaan kasvatti Kuopion Palloseura, lähes 50 %. Selitys on yksinkertainen. Viime kaudella kolmanneksi yltänyt joukkue oli yhteistyökumppaneille huomattavasti houkuttelevampi kohde kuin kauden 2009 juuri sarjapaikkansa säilyttänyt ryhmä. Kovimmat leikkaukset ovat tehneet Haka ja TPS.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1823 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227