ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 huhtikuu 2011 08:51

TamU ei saanut pelioikeuksia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Puheenjohtaja Jari Karppinen kertoi TamU:a koskevista päätöksistä. Puheenjohtaja Jari Karppinen kertoi TamU:a koskevista päätöksistä.

Tampere United ei pelaa jalkapalloliigassa tällä kaudella.
Palloliiton valitusvaliokunta on päättänyt pitää voimassa kurinpitovaliokunnan päätöksen sulkea Tampere United liiton kilpailutoiminnasta kaudella 2011.

Päätös koskee Liigacupia sekä kaikkia muita Palloliiton virallisia kilpailuja mukaan lukien Suomen cup ja jalkapalloliiga.
– Pääperusteena oli, että valitusvaliokunta katsoi Tampere Unitedin olleen yhteistyössä epäilyttävän tahon kanssa siten, että yhteistyö on vahingoittanut suomalaista jalkapalloa ja Palloliittoa. TamU oli saanut noin kolmesataatuhatta euroa rahaa ja peluuttanut singaporelaisen yhteistyötahon toimittamia pelaajia, Palloliiton valitusvaliokunnan puheenjohtaja Jari Karppinen kertasi.
Toisena rangaistusvaihtoehtona oli esillä tuntuva sakko yhdistettynä reiluhkoon pisteiden menettämiseen alkavalla liigakaudella.

KARPPISEN mukaan valiokunnalle syntyi käsitys, ettei TamU:n yhteistyötaho voinut olla rehellisellä asialla liikkeellä.
TamU voi hakea muutosta päätökseen valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle.
Seuralisenssikomitea päätti puolestaan peruuttaa TamU:n liigalisenssin. Seura voi viedä päätöksen valituslautakuntaan.

JALKAPALLOLIIGAN päätös viedä kausi läpi 12 joukkueen kolminkertaisena sarjana herättää ristiriitaisia tunteita. Otteluita joukkueille tulee 33.
Seuroissa osattiin ennakoida kolminkertaista sarjaa, mutta asia ratkesi vasta keskiviikkona.
– Toisaalta on hienoa, että pelaamme paljon, mutta pelimäärän paisuminen tulee pelaajille rankaksi, RoPSin päävalmentaja John Allen kertoo.
– Tämänhetkinen pelaajarinkimme ei riitä raskaan sarjan läpiviemiseen. Tarvitsen useamman uuden pelaajan, sillä loukkaantumis- ja pelikieltovaraa pitää nyt olla enemmän.
RoPSilla on nyt 21 pelaajasopimusta, ja moni pelaaja on vielä erittäin nuori. Allen tavoittelee 24 pelaajan kokonaisvahvuutta.
Etenkin sarjan alku on hurja.
– Kuusi peliä reilussa kahdessa viikossa on melkoinen määrä, RoPSin kapteeni Tuomo Könönen huokaisee.
Könösen mielestä sarjakausi on liian rankka.
– Tuo tahti tuo väkisinkin loukkaantumisia. Minusta tätä ei ole mietitty tarpeeksi pitkälle, kokenut Könönen tuomitsee.
Myllykosken Pallon päävalmentaja Toni Korkeakunnas on samoilla linjoilla.
– Eihän 20 pelaajan rosteri riitä välttämättä mihinkään. Pelkään, että minultakin loppuvat miehet.
Korkeakunnas on jo kysellyt siirtoajan pidentämistä poikkeusoloihin vedoten, samoin kuin pelikieltojärjestelmän rukkaamista armollisemmaksi.
Siirtoikkuna sulkeutuu jo huhtikuun lopussa. RoPS ensimmäinen ottelu on 6. toukokuuta, jolloin Keskuskentälle saapuu Pietarsaaren Jaro.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1822 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309