ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 huhtikuu 2011 08:43

Kommentti: Uutiset kuolemasta ennenaikaisia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigan kauden avausta vietettiin dramaattisissa tunnelmissa. Koskaan aiemmin Suomifutis ei ole käynyt läpi vastaavaa kujanjuoksua. Ensin AC Oulun lisenssihässäkkä, ja sitten singaporelais-show, joiden seurauksena liigan alkua jouduttiin lykkäämään ja lopullinen joukkuemäärä, sekä sarjajärjestelmä selvisivät vasta avajaisissa!

Oulun tapauksessa lisenssijärjestelmän uskottavuus jämäköityi, kun eräpäivän jälkeiset kolehdit eivät enää päätöksiä pyörtäneet. Ennakkotapaus on nyt lyöty pöytään, eikä siitä enää voi tinkiä.

TamUn heittäminen luiskaan oli kaikessa kovuudessaan ainoa mahdollinen ratkaisu, samoin kuin RoPSissa tehty puhdistus. Jalkapallo sai vetosutkausjupakassa pahasti siipeensä, ja heijastusvaikutukset voivat olla pitkäaikaisiakin. Etenkin, kun suomalainen jalkapallokulttuuri on ehkä Euroopan ohkaisin.

Edes Suomessa kuningaspeli ei kuitenkaan tähän kuole. Itsesäälissä piehtarointiin ei myöskään ole aihetta, sillä rikollisuus on osa globaalia jalkapallomaailmaa. Suomalainen futis voi ammentaa vedonlyöntiporttolan hajottamisesta voimavaroja. Myös nämä välttämättömät toimet ovat ennakkotapauksen luonteisia. Rikollisille on näytetty, ettei suomalainen jalkapallo ole enää hyväksikäytettävä untuvikko, ja gangstereiden on jatkossa paljon vaikeampaa soluttautua kotimaan kentille.

Liiga-avauksen tunnelma oli lopulta helpottunut. Vihdoinkin on taas pelin aika.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

 

Luettu 1744 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309