ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 huhtikuu 2011 13:13

SPL:n liittohallitus käsitteli otteluohjelman muutoksia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen Palloliiton (SPL) liittohallitus käsitteli perjantaiaamun kokouksessaan Veikkausliigan otteluohjelman muutoksia.

Liittohallitus hyväksyi alla esitetyt vaihtoehtoiset ratkaisumallit. Meneillään olevien lisenssi- ja valitusprosessien päätösten jälkeen toteutetaan viikolla 17 toinen näistä ennalta hyväksytyistä vaihtoehdoista.

Vaihtoehto A (ilman Tampere Unitedia ja AC Oulua)
Veikkausliiga siirretään aloitettavaksi pääsääntöisesti 6.-8.5. ja kausi päättyy 29.10. Kilpailumuoto on kahdellatoista joukkueella pelattava kolminkertainen sarja, jonka päätteeksi sarjan kahdestoista joukkue putoaa suoraan Ykköseen kaudeksi 2012 ilman tasonmittausta. Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan kaudeksi 2012, riippumatta Ykkösen joukkueiden lukumäärästä kaudella 2011.

Vaihtoehto B (Tampere United ja/tai AC Oulu Veikkausliigassa)
Veikkausliiga siirretään aloitettavaksi pääsääntöisesti 6.-8.5. ja kausi päättyy 22.10. Kilpailumuoto on kolmellatoista tai neljällätoista joukkueella pelattava kaksinkertainen sarja, jonka päätteeksi sarjan kahdestoista joukkue karsii Ykkösen voittajan kanssa ja sijoille 13. ja/tai 14. sijoittuneet joukkueet putoavat suoraan Ykköseen kaudeksi 2012.

Mikäli Urheilun Oikeusturvalautakunta hyväksyy AC Oulun valituksen ja joukkue siirtyy pelaamaan Veikkausliigaa, pelataan Ykkösessä kahdentoista joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka alkuperäinen ohjelma (ilman AC Oulua) vahvistettiin 21.1.2011. Ykkösen ja Kakkosen väliset nousemiset ja putoamiset vahvistetaan hallituksessa myöhemmin, kun Tampere Unitedin kilpailullinen asema on selvillä.

© 2011 Veikkausliiga

Luettu 1691 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309