ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 30 maaliskuu 2011 08:12

RoPS varmistui liiga kelpoiseksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS pääsi piinasta, TamU roikkuu vielä löysässä hirressä. Joukkueet kohtasivat Liigacupin ottelussa 20. helmikuuta. Sen jälkeen vedonlyöntijupakka alkoi purkautua. RoPS pääsi piinasta, TamU roikkuu vielä löysässä hirressä. Joukkueet kohtasivat Liigacupin ottelussa 20. helmikuuta. Sen jälkeen vedonlyöntijupakka alkoi purkautua.

Rovaniemen Palloseura voi jatkaa valmistautumista 28. huhtikuuta alkavaan jalkapalloliigakauteen, Tampere Unitedin piina jatkuu vielä ainakin tovin.

Seurojen taloudellista tilannetta arvioinut Palloliiton seuralisenssikomitea päätti tiistaina, että kumpikin saa pitää lisenssissä, mutta TamU:lta vaaditaan lisäselvityksiä.
- RoPS:n osalta asiat ovat kunnossa. Seuran ei ole todettu olevan osallinen näihin epäiltyihin vedonlyöntivilppeihin, komitean puheenjohtaja Markku Lehtola totesi.
- KRP:n edustaja on julkisuudessa todennut, ettei seuraa epäillä mistään ja sitä käsitellään asianomistajana. Seura on myös ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin ja purkanut kaikkien epäiltyjen työsopimukset. Lisäksi seuran taloudellinen tilanne on hyvä.
Alun perin joulukuussa liigalisenssin saanut RoPS erotti viime viikolla yhdeksän sopimuspelaajaansa, joiden epäiltiin sekaantuneen vedonlyöntivilppeihin.
Lisenssikomitean mukaan RoPS:n pelaajasopimustilanne on tällä erää kaikesta huolimatta lisenssin vaatimassa kunnossa.
- Heillä on 15 pelaajasopimusta ja neljä tulossa lisää, kun lisenssiasia saadaan selväksi, Lehtola sanoo.

TAMU:N OSALTA komitea edellyttää vielä tarkennuksia taloutta koskeviin asioihin. Komitea ei halunnut yksilöidä lisäselvitystarpeita, mutta niiden määräaika on 6. huhtikuuta.
TamU:n on epäilty ottaneen sponsorirahaa singaporelaiselta mieheltä, joka on pidätettynä jalkapallovilpistä epäiltynä. Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen kertoi tiistaina MTV3:n haastattelussa, että Palloliitto varoitti TamU:a tekemästä yhteistyötä singaporelaismiehen edustaman yhtiön kanssa.
Lisenssikomitea ei kommentoinut asiaa millään tavalla. Komitean puheenjohtaja Lehtola muistutti, että ”komitea tarkasteli vain seurojen taloutta ja niiden kykyä vastata taloudestaan tulevan kauden aikana”.
Komitea ei sääntöjensä puitteissa voi evätä lisenssiä, vaikka seura olisi saanut rahaa eettisesti arveluttavista lähteistä.
TamU:a koskevissa kohdissa komiteaa johti Hannu Rautiainen. Lehtola oli esteellinen TamU:n yhteistyöseura Ilves ry:n johtokunnan jäsenenä.

STT
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2409 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309