ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 maaliskuu 2011 08:16

Vähän valoa näkyvissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheenjohtaja Risto Niva lähtee luottavaisena liigalisenssikomitean kuultavaksi. Hänen mukaansa seura voi viedä taloudellisesti tulevan kauden läpi. RoPSin puheenjohtaja Risto Niva lähtee luottavaisena liigalisenssikomitean kuultavaksi. Hänen mukaansa seura voi viedä taloudellisesti tulevan kauden läpi.

Rovaniemen Palloseura purki sopimukset yhdeksän vedonlyöntiepäselvyyksiin sekaantuneen ulkomaalaispelaajan kanssa. Purettiinko sopimukset yksipuolisesti vai yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva?

– Suurimman osan kanssa yhteisymmärryksessä. Penniäkään heille ei maksettu ja siitä lähdetään, ettei maksetakaan. Päin vastoin haemme heiltä kaikilta vahingonkorvauksia.

Hoitivatko pelaajat neuvottelut itse vai oliko heillä asianhoitajat tai asianajat mukana?
– Heillä on asianhoitajat, mutta nämä neuvottelut hoidettiin ihan seuran henkilöiden kesken. Osa tarkistutti irtisanomislapun juristilla. Mentiin aivan lain mukaan, johon kuuluu muun muassa työntekijän kuuleminen.

Asuvatko pullautetut pelaajat vielä seuran omistamissa asunnoissa?
– Toistaiseksi kyllä. Selvittelemme, miten asiassa edetään. Koska he eivät ole enää seuran työntekijöitä, emme halua heidän asuvan siellä.
– Palkanmaksuvelvoitetta ei enää ole ja asunto on ollut osa palkkaa. Nyt heiltä peritään vuokraa. Pyrimme vapauttamaan asunnot muiden käyttöön. Nyt he asuvat jo tiiviimmin, sillä uusille pelaajille pitää löytää kämpät.

Vedonlyöntijupakan tutkinnan vuoksi RoPS kärsii enimmillään joidenkin satojentuhansien eurojen tappiot. Mistä tappiot tulevat?
– Sponsorineuvottelut on jouduttu laittamaan jäihin kolmeksi viikoksi. Vaikka peruutuksia ei ole tullut, nyt ei ole kasassa niin paljon rahaa kuin aiemmin ajateltiin.
– Palkkakulut nousevat selvästi. Joudumme satsaamaan myös toimintaan, sillä toimitusjohtaja tarvitsee apua selvitäkseen työmäärästään. Lisäksi tulossa on oikeudenkäyntikuluja, kun vaadimme irtisanotuilta pelaajilta palkkasaatavia takaisin.

Olet kertonut RoPSin varallisuudeksi yli kaksi miljoonaa euroa. Miksi halusit tuoda tämän julki?
– Minulta kysyttiin, onko seura menossa konkurssiin ja loppuuko toiminta jupakan vuoksi. Osin kyse oli tietoisesta valinnasta. Kun keskustellaan liigaseurojen heikosta taloudesta, meitä on siihen turha sotkea. Taloudellisesti selviämme, vaikka kolaus on iso.
– Onneksi meille on kertynyt varallisuutta vuosien varrella ja nyt sitä on pakko realisoida. Keskustan kerrostaloon ei kosketa, mutta kaksi asuinhuoneistoa muualta on laitettu myyntiin. Jos ostajaa ei heti löydy, meillä on vakuudet kunnossa ja menemme pankkiin neuvottelemaan lainasta. Nyt velkaa ei ole.

Millainen kokemus sunnuntain Suomen cupin ottelu RoPS-VPS oli tunnelmaltaan ja tapahtumana?
– Ihmisten suhtautuminen oli äärimmäisen asiallista joukkuetta kohtaan ja muutenkin, yleisö kannusti hienosti. Kymmenet ihmiset kävivät taputtamassa selkään ja sanoivat, että mukana ollaan. Tuli hyvä fiilis, että ihmiset olivat noin aidosti mukana.

Olet menossa tiistaina lisenssikomitean kuultavaksi. Mikä on sanomasi liigalisenssistä päättäville?
– Minulla on täydet perusteet osoittaa, että taloudellisesti pystymme viemään kauden läpi. Meillä on jo nyt edellytetyt 15 sopimuspelaajaa ja heitä hommataan lisää.

RoPSin ja TamUn jatkoa pohditaan

Jalkapalloliigan 14 joukkueesta kolmen tilanne on epäselvä vielä kauden kynnyksellä. Liigalisenssin menettänyt AC Oulu on valittanut päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan. Jalkapallovilpin pyörteisiin joutuneiden RoPSin ja TamUn tilannetta pohtii lisenssikomitea tiistaina.
Tutkinnassa on tähän mennessä ollut vangittuna yhteensä viisi ja pidätettynä kuusi pelaajaa, jotka kaikki ovat nyt matkustuskiellossa.
Vangittuna on yhä lahjoman antamisesta epäilty singaporelainen mies, jolta Urheilulehden mukaan TamUn epäillään saaneen suuren rahasumman.
RoPS on purkanut kaikkien yhdeksän pidätettynä tai vangittuna olleiden pelaajiensa sopimukset.
Liiga alkaa 28. huhtikuuta. Liigan puheenjohtajan Lasse Lehtisen mukaan on mahdollista, että liiga pelataan kolminkertaisena sarjana, jos joukkueiden määrä putoaa 12:een tai pienemmäksi.

Johanna Sarriola
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2405 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309