ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 maaliskuu 2011 11:57

Kääntääkö liiga selkänsä RoPSille?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ei nyt pidä olla vainohullu RoPSissa, liigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen sanoo. Ei nyt pidä olla vainohullu RoPSissa, liigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen sanoo.

Veikkausliigaa hallinnoivan Jalkapalloliiga ry:n puheenjohtaja Lasse Lehtinen pyysi torstaina selvitystä ja Veikkausliigajoukkueiden kantaa ylimääräisen kokouksen järjestämisestä.

Kokouksen aiheena olisi niin sanotun pykälän kolme soveltaminen. Julkisuudessa esillä oli nimenomaan Rovaniemen Palloseuran sulkeminen Jalkapalloliiga ry:stä.
Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ilmoitti perjantaina, että valtaosa joukkueista haluaa kokouksen. Ylimääräinen kokous on aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

Lasse Lehtinen, miksi pyysit selvitystä?
– Koska seuroilta tuli koko ajan pyyntöjä ja puheenjohtajana minun pitää toimia.

Mitä yhdistyksestä erottaminen tarkoittaa?
– Kokouksessa voidaan vain päättää, jos päätetään, että seura suljetaan yhdistyksen toiminnasta eikä se saa yhdistyksen palveluja. Veikkausliigassa pelaamisen kanssa päätöksellä ei ole mitään tekemistä. Siitä päättää liigalisenssikomitea.

Mitä nämä yhdistyksen tarjoamat palvelut ovat?
– Sitä emme sano. Seurat voivat itse kertoa, jos haluavat. Lähinnä palvelemme keskitetysti liigaseuroja.

Jalkapalloliiga ry on Veikkausliigaseurojen omistama yhdistys. Miksi yhdistys kääntää selkänsä yhdelle seuralle? Seurahan ei ole epäiltynä mistään, vain yksittäiset pelaajat ovat.
– Yhdistyksen pykälässä kolme sanotaan, että mikäli enemmistö jäsenistä on sitä mieltä, että joku joukkue estää yhdistyksen toimintaa tai vahingoittaa sen mainetta, joukkue voidaan sulkea ulos yhdistystoiminnasta. Nythän vain kokoonnutaan keskustelemaan asiasta. Tällä ei ole RoPSin kanssa mitään tekemistä. Ei nyt pidä olla vainohullu RoPSissa. Tämä ei ole mikään etelä vastaan pohjoinen -tilanne.

Onko kyse siitä, että seurat saavat televisio-oikeuksista ja Veikkaukselta noin 100 000 euroa kaudessa? Nyt jos joku saadaan pullautettua ulos yhdistyksestä, jäljelle jääneiden potti kasvaa. AC Oulun osuushan on jo muiden seurojen käytettävissä.
– Etkö usko ihmisen hyvyyteen? Emme voi miettiä yhdistyksessä ihmisten motiiveja.

Jalkapalloliiga ry:n taloudellinen tilanne on huono. Yhdistyksen oma pääoma on miinuksella noin 200 000 euron verran. Eikö pitäisi keskittyä yhdistyksen talouteen?
– Yhdistyksen talous on yhtä huonossa kunnossa kuin lajin ja seurojen taloudellinen tilanne. On totta, että yhdistyksen talouteen pitää keskittyä, mutta nämä kansainvälisen rikollisuuden laittomat vedonlyöntikuviot eivät helpota varainhankintaa. Tällekin kaudelle on vielä tekemistä.

 

Luettu 2019 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309