ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 maaliskuu 2011 09:00

Keskiviikko päivistä synkin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Valter Khorguashvili istui perjantaina Lapin käräjäoikeuden aulassa. Hän ei tullut istuntosaliin seuraamaan kaksoisveljensä Pavlen vangitsemisoikeudenkäyntiä. Keskiviikkona georgialaispelaaja otettiin kiinni kolmen muun RoPSin pelaajan lisäksi. Valter Khorguashvili istui perjantaina Lapin käräjäoikeuden aulassa. Hän ei tullut istuntosaliin seuraamaan kaksoisveljensä Pavlen vangitsemisoikeudenkäyntiä. Keskiviikkona georgialaispelaaja otettiin kiinni kolmen muun RoPSin pelaajan lisäksi.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva on elänyt viime viikkoina kovia aikoja. Keskiviikko on päivistä mustin.
Niva on juuri kuullut, että poliisi on ottanut kiinni Stephen Kundan, Godfrey Chibangan, Francis Komben ja Valter Khorguashvilin. Pelaajat noudettiin maijalla aamupäivällä RoPS-talolta.

– Tilanne on kaikkien katastrofien äiti, Niva puuskahtaa.
Samaan hengenvetoon Nivalla on vielä kovempia uutisia.
– Pitkäaikainen toimitusjohtaja Jouko Kiistala on itse ilmoittanut eroavansa ja vt. toimitusjohtajana jatkaa toiminnanjohtaja Antti Hietakangas. Kiistala ei jatka RoPSissa missään tehtävissä.
Kiistala on johtanut RoPSia kolmen vuosikymmenen ajan.

JO AIEMMIN RoPSin pelaajista on vangittu Christopher Musonda, Chanda Mwaba, Nchimunya Mweetwa, Chileshe Chibwe ja Pavle Khorguashvili.
Keskusrikospoliisin ylikomisario ja sopupelivyyhdin tutkinnanjohtaja Jukka Lakkala vahvistaa uudet neljä kiinniottoa. Samalla hän kertoo kahden pelaajan päässeen vapaaksi.
– Käräjäoikeus vapautti tänään kaksi pelaajaa, ja määräsi heidät matkustuskieltoon.
Lapin Kansan tietojen mukaan toinen pelaajista on Musonda, mutta toisen nimi ei ole tiedossa. Pelaajien passit jäivät poliisin haltuun.

NIVAN mukaan RoPSissa käynnistyy nyt todellinen suursiivous 3.11.2003 Liiganousun jälkeen ja Kiistalan ero on osa sitä.
– Jouko on vastannut pelaajapolitiikasta, ja tämä soppa on sen seurausta. Hän kantaa vastuunsa eroamalla, Niva kertoo.
Vedonlyöntihuijaukseen sekaantuneiden pelaajien kohtalo on sinetöity.
– Lähdemme siitä, ettei yksikään näistä pelaajista enää pelaa meillä. He ovat leimautuneet median, kannattajien ja yhteistyökumppaneiden silmissä syyllisiksi.
Vaikka pelaaja tai pelaajia todettaisiin oikeudessa syyttömäksi, pyrkii RoPS purkamaan sopimukset yhteisymmärryksessä.
– Se on sekä seuran että pelaajien etu.
RoPSin kotimaistamisprojekti saakin lentävän lähdön.
– Etsimme parhaillaan uusia pelaajia, ja pelkästään kotimaisia.
Niva tiedostaa, ettei RoPSin neuvotteluasetelma ole tässä tilanteessa vahva. Liigan alkuun on aikaa vain reipas kuukausi.

SANOMALEHTI Pohjalaisen tietojen mukaan Keskusrikospoliisi on tutkinut myös kolmen liigamaalivahdin otteita, jotka liittyvät mahdollisesti vedonlyöntivilppiin.
Lapin Kansan tietojen mukaan yksi tutkittava olisi viime kauden Vaasan Palloseurassa ja RoPSissa kaudella 2009 pelannut korealainen Jung-Huyk Kwon.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 4818 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309