perjantai, 18 maaliskuu 2011 08:19

Yle: Vyyhdin taustalla rikollisjärjestöjä Kiinasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen arvioi, että kaikki tapaukset eivät ole vielä tulleet esille jalkapallo-otteluiden manipulointia koskevassa rikosvyyhdissä.

- Voisin arvata että tapauksia paljastuu lisää, mutta tuleeko niitä Suomesta vai muualta, sitä on vaikea sanoa. Se on kuitenkin selvää, että tässä on kyse laajasta kansainvälisestä vyyhdistä, joka on lähtenyt purkautumaan Suomesta, Lipponen sanoi maajoukkueinfossa Helsingissä torstaina.

Yle kertoi torstai-iltana, että jutun taustalla on kaksi kiinalaista vedonlyöntivilppiin erikoistunutta rikollisjärjestöä. Jutussa vangittu singaporelainen vedonlyöntihuijauksista epäilty mies on Ylen mukaan todennäköisesti rikollisjärjestöjen palveluksessa.

Singaporelaismiehen lisäksi keskusrikospoliisi on vanginnut yhden ja pidättänyt kuusi jalkapalloilijaa epäiltynä sekaantumisesta vilppiin.
RoPS:n pelaajista vangittuna on sambialainen Christopher Musonda sekä pidätettyinä sambialaiset Chanda Mwaba, Chileshe Chibwe ja Nchimunya Mweetwa ja georgialainen Pavle Khorguashvili.

STT, Risto Pyykkö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1974 kertaa