ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 maaliskuu 2011 09:20

Tukijat eivät hylkää RoPSia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskenttä on jo vihreänä, mutta vedonlyöntiskandaalin tutkinta varjostaa RoPSin valmistautumista liigakauteen. Keskuskenttä on jo vihreänä, mutta vedonlyöntiskandaalin tutkinta varjostaa RoPSin valmistautumista liigakauteen.

Rovaniemen Palloseuran ympärillä kiehuva sopupelisoppa ei arvatenkaan hymyilytä seuran yhteistyökumppaneita. Sponsorit eivät kuitenkaan ole hylkäämässä RoPSia. Ne odottavat poliisitutkinnan valmistumista ennen kuin tekevät päätöksiä jatkosta.

Tukijoiden mielestä seuran johto ei ole vastuussa jupakasta, vaan yksittäiset pelaajat.
Sportia Revontulen kauppias Timo Kukkola toteaa, että eihän se mukavaa ole, kun omat yhteistyökumppanit saavat kielteistä julkisuutta.
Yhteistyö kuitenkin jatkuu ja Kukkola odottaa rauhassa, että poliisi saa asiat selvitettyä.
Hän korostaa, että yrityksen yhteistyökumppanina ovat myös RoPSin juniorit, jotka eivät liity sopupelitutkintaan millään lailla.
- Seuran kanssa asiat toimivat muuten hyvin. Toki siinä vaiheessa kun tutkinta on saatu päätökseen, pitää asioita punnita uudemman kerran.

BRP FINLAND OY:N toimitusjohtajan Jukka Jokisen mukaan yrityksessä ei ole koettu, että ainakaan tässä vaiheessa RoPSin tilannetta tarvitsisi käsitellä.
- Käsittääkseni kyse on yksittäisistä pelaajista, eikä seuran johdolla ole asian kanssa mitään tekemistä. On ikävää koko Rovaniemen ja jalkapalloa kehittävien puolesta, että tällaista tapahtuu. Olemme tukeneet tiettyä määrää yhteistyökumppaneita, eikä tilanteeseen ole tulossa muutoksia tämän hetkisten tietojen valossa.
- Jos tukemamme seuran väkeä on jatkuvasti esimerkiksi poliisikuulusteluissa, silloin asiaa pitää katsoa uudelleen. Tukemisella haetaan positiivista asioita, Jokinen kertoo.

ENERGIAPOLARIN toimitusjohtajan Timo Virikon mukaan yhtiö on vähentänyt tukeaan RoPSille ja muillekin aiemmista vuosista.
- Yhtiömme ei ole enää yhtä suuri kuin ennen ja haemme näkyvyyttä pääasiassa Lapissa. Vaikka tukijana olemme aiempia vuosia pienempi, ei tämä ole sitä julkisuutta mitä kukaan yhteistyökumppani hakee.
Energiapolarissakin odotetaan poliisitutkinnan tuloksia.
Virikon mukaan tilanne ei kuitenkaan ole herkullinen, varsinkaan kun kerta ei ole ensimmäinen. Asiasta joudutaankin keskustelemaan.
- Uskon seuran toimitusjohtajaa joka sanoo, että vikaan on menty siinä, kun on valittu sellaisia pelaajia joiden taustoja ei ole välttämättä pystytty selvittämään.
- Onko sitten pelaajien palkkataso sellainen, että tulee suuri houkutus tienata elantoa muuten kuin urheilullisesti, Virikko pohtii.

VIRIKON MUKAAN jatkossa noussee esille tarve lisätä sopimuksiin pykälät sopupelien ja dopingin varalle.
- Virheistä opitaan. Silloin myös vastapuoli pyrkii selvittämään yhä tarkemmin taustoja ja urheilijoille asetetaan sanktioita rikkomuksista.
Sponsorit kertovat, että jo nykyään kaikenlaiset yhteistyökuviot mietitään tarkkaan ja harkitaan, ketä tuetaan ja miten.
- Tuskin kenelläkään on laittaa ilmaista rahaa mihinkään, Kukkola tiivistää.

Poiminta

Alle puolet sponsoreilta
RoPS:n liigajoukkueen budjetti tälle kaudelle on noin 650 000 euroa.
Summasta 300 000 menee henkilöstökuluihin – siis esimerkiksi pelaajien ja valmentajien palkkoihin.
Yhteistyökumppanit tuovat kassaan noin 250 000 euroa. Loput budjetista seura kattaa ottelutuloilla ja muulla liiketoiminnallaan.

Johanna Sarriola
© 2011 Lapin Kansa
Luettu 2254 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309