ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 maaliskuu 2011 08:57

Kommentti: Kuinka pitkään, ketkä muut ja mitä nyt?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vedonlyöntiskandaali alkaa saada ne mittasuhteet, joita pahimmissa kauhuskenaarioissa pelkäsin. Nyt aiheellinen kysymys on, kuinka kauan RoPSin pelaaja tai pelaajat ovat järjestelleet otteluiden lopputuloksia.

Viime kauden Ykkösen mestarijoukkue kävi läpi pelillisen kriisin, jossa sarjajohtaja pelasi kuusi voitotonta ottelua putkeen – viisi tasan, niistä peräti neljä 0–0 ja yhden 1–1.
Alkukauden ylivoima antoi vedonlyöntimarkkinoilla syyn olettaa tahdin jatkuvan. Tulosvedossa ja maalimäärävedonlyönnissä kertoimet RoPSin pieninumeroisille voitoille ja tasapeleille olivat suuret. Itsekin syytin pelillisestä kriisistä RoPSin yksipuolista hyökkäyspeliä, jossa Christopher Musonda oli liian suuressa roolissa. Nyt on helppo spekuloida, pelattiinko palloa niille miehille, joiden intresseissä oli saada ottelu päättymään pieninumeroiseen lopputulokseen?

Poliisi marssitti selliin myös muita kuin RoPSin pelaajia. Suomalainen jalkapallo voi olla historiansa suurimman rikoskatastrofin kynnyksellä. Itsekkäästä rovaniemeläisnäkökulmasta olisi kuitenkin helpotus, jos RoPS ei kantaisi syntisäkkiä yksin.
Jos viisi tai jopa enemmän RoPSin runkopelaajista on syyllistynyt rikokseen, seuralla on hirmuinen työ löytää korvaavat miehet pelaajamarkkinoilta – ja vielä suurempi kiire.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

 

Luettu 2189 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309