ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 maaliskuu 2011 09:03

RoPS pahasti rähmällään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Valmentajat John Allen ja Matti Hiukka vetivät harjoituksia RoPS:n alati harvenevalle miehistölle tiistaina. Valmentajat John Allen ja Matti Hiukka vetivät harjoituksia RoPS:n alati harvenevalle miehistölle tiistaina.

Moni on joukosta poissa, kun Rovaniemen Palloseuran liigajoukkue harjoittelee Ounashallin hämärässä tiistaina iltapäivällä.

Poliisi haki neljä pelaajaa RoPS:n aamuharjoituksista. Lapin Kansan tietojen mukaan sambialaiset Chanda Mwaba, Chileshe Chibwe ja Nchimunya Mweetwa sekä georgialainen Pavle Khorguashvili otettiin kiinni liittyen jalkapallon sopupelijutun tutkintaan. Christopher Musonda on vangittu aiemmin.
Päävalmentaja John Allen jakaa ohjeita pelaajille kiihkeään tyyliinsä, mutta mieli on apea.
– Täytyy vain jatkaa työntekoa ja harjoittelua, vaikka tilanne on vaikea juuri nyt, Allen sanoo.
– En tiedä, montako pelaajaa minulla on harjoituksissa, enkä sitä, ketkä pelaavat puolentoista viikon päästä cupin pelissä Vaasan Palloseuraa vastaan.
Liigan alkuun on reilu kuukausi.
– Poliisi ei ole kertonut minulle mitään, ja minun pitäisi jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.
– Vaikeaa tämä on.

TOIMITUSJOHTAJA Jouko Kiistala ei tiedä kokonaistilannetta sen paremmin.
– Poliisi on vaitonainen, Kiistala sanoo.
Keskusrikospoliisin ylikomisario Jukka Lakkala vahvistaa, että tiistaina Rovaniemellä kiinniotetut neljä henkilöä liittyvät nimenomaan sopupelijutun esitutkintaan.
– Tarkoituksena on selvittää, onko tapahtunut rikosta, Lakkala sanoo ja kertoo poliisin tiedottavan asiasta seuraavan kerran perjantaina.
Eilen kiinniotettujen kohdalla ei ole tiedossa, ovatko he kuultavina todistajina vai epäiltyinä.
– Tämä panee kuitenkin miettimään ensi kauden joukkuetta, sillä rikollisia meillä ei pelaa missään nimessä, Kiistala jyrähtää.
– Emme kuitenkaan vielä voi reagoida pelaajamarkkinoilla, ennen kuin tutkimukset valmistuvat.

POLIISIN kuulusteluihin ei joutunut eilen pelkästään RoPSin pelaajia, vaan eri paikkakunnilla otettiin kiinni kaksi muutakin henkilöä.
MTV3:n mukaan kyseessä ovat Dominic ja Donowell Yobe. Sambialaisveljekset pelasivat aiemmin AC Oulussa, mutta täksi kaudeksi Dominic siirtyi HJK:n paitaan ja Donowell OPS:aan. Kuulustelut liittyvät viime kesän mahdollisiin sopupeleihin AC Oulun paidassa.
Jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa on ollut koko tiistain kovassa pyörityksessä.
– Todella ikäviä uutisia. Tässä vaiheessa voimme vain antaa poliisille täyden tukemme. Onneksi asia on poliisin, eikä vain jalkapalloväen tutkittavana.
Marjamaan mielestä on ennenaikaista sanoa, voiko rikokseen syyllistyneen pelaajan tai pelaajien seuran liigalisenssi olla uhattuna.

Markku Saukko, Jaarli Pirkkiö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3494 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309