ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 maaliskuu 2011 21:16

Ennakko: AC Oulu – RoPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Pohjoislohkossa on paljon pelissä ja kuka tahansa saattaa vielä lunastaa Liigacupin jatkopaikan. Sunnuntaina sijoitusta neljän sakkiin tavoitellaan Pohjois-Suomen derbyssä, kun AC Oulu ja RoPS kohtaavat. Heikosti sarjan avannut RoPS on parantanut esityksiään, josta osoituksena voitto KuPS:sta viime keskiviikolta.

RoPS oli Kuopiossa pitkään 0-1-tappiolla, mutta käänsi tuloksen voitoksi 79. ja 90. minuutin maaleillaan. RoPS-valmentaja John Allen joutui jännittämään ottelua kotoaan Rovaniemellä kuumeen vuoksi.
- Olin erittäin, erittäin onnellinen. Matti Wikman ja Bägi [Matti Hiukka] vetivät pelin erinomaisesti ja tulos oli mahtava. Seurasin peliä koko illan teksti-tv:ltä. Tilanne oli 1-0 KuPS:lle ja sitten yhtäkkiä ruudulle tuli 1-2. Olin todella iloinen tuloksesta, Allen kertoo.

Pohjoislohko on tasainen ja kaikki seitsemän joukkuetta mahtuvat neljän pisteen sisään.
- Kaikki laskivat meidät jo ulos ennen KuPS-ottelua, sillä meillä oli vain yksi piste. Meillä on edelleen pieni mahdollisuus päästä lohkon neljän parhaan joukkoon. Voittamalla Oulun nyt vieraissa voimme nousta heidän kanssaan tasapisteisiin. Sarja on muutenkin erittäin tasainen. Kolmen pisteen sisällä on kuusi joukkuetta. Mitä tahansa voi tapahtua, Allen muistuttaa.

AC Oulun osalta tilanne on siinä mielessä kristallinkirkas, että voitolla joukkue on varmasti mukana puolivälierissä ja lisäksi voitto varmistaisi myös sen, että puolivälieräottelu pelattaisiin Oulussa. Tasapelillä AC Oulu joutuisi vielä kyttäämään muiden otteluiden tuloksia ja tappio puolestaan suurella todennäköisyydellä päättäisi oululaisten Liigacup-taipaleen.

Tällä hetkellä Pohjoislohkon jumbopaikalla oleva RoPS puolestaan tarvitsee ottelusta vierasvoiton pitääkseen yllä jatkopelitoiveita.
- Vastakkain ovat periaatteessa puolen Suomen kaksi parasta joukkuetta ja pohjoisen herruuden lisäksi pelataan jatkopaikasta. Jatkopaikka on ehdottomasti tavoitteemme, koska haluamme lisää otteluita, joissa on panosta. Tämä on myös viimeinen ottelumme ennen viikon mittaista talvilomaa, joten haluamme päättää tämän raskaan jakson voittoon, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen paketoi lähtöasetelmat seuran verkkosivuilla.

Oululaisten ja rovaniemeläisten kohtaamisessa on aina lisäpanosta. Kyseessä on pohjoisen paikalliskamppailu.
- Meidän täytyy nyt vain keskittyä voittamaan Oulu. Muille otteluille emme tietenkään voi mitään. Täytyy vain toivoa, että hoidamme oman pelimme ensin. Oulu on vaikea vastus. He voittivat myös KuPS:n ja ovat tehneet hyvää tulosta Liigacupissa, Allen sanoo.
- Meidän täytyy osoittaa samaa tahtoa ja asennetta kuin KuPS:a vastaan keskiviikkona, sitten nähdään miten siinä onnistumme.

RoPS teki helmikuun viimeinen päivä sopimuksen Francis Komben kanssa. Allen oli suitsuttanut pelaajaa jo useaan otteeseen ja olikin sopimukseen hyvin tyytyväinen.
- Kombe on ollut todella vakuuttava. Hän on tehnyt kaksi maalia kolmessa pelaamassa ottelussa ja ollut todella hyvä harjoituksissa. Hän on sen tyyppinen hyökkääjä, jota etsimme. Uskon, että hän tulee olemaan erittäin hyvä meille varsinkin kesällä Veikkausliigassa.

AC Oululla on puolestaan sunnuntain ottelussa mukana myös kaksi uutta testipelaajaa, jotka liittyivät harjoituksiin keskiviikkona. Kokoonpanossa nähdään 24-vuotias ghanalainen keskikenttämies Joshua Boateng sekä 21-vuotias kanadalainen laitapelaaja Kennedy Owusu-Ansah. Heistä jälkimmäisen uutisoitiin aikaisemmin tällä viikolla tehneen sopimuksen OPS:n kanssa, mutta OPS:n uutisoinnista huolimatta virallista sopimusta ei pelaajan taholta koskaan allekirjoitettu.

Viime kauden lopulla Owusu-Ansah pelasi nimenomaan sunnuntain vierasjoukkue RoPS:ssa. Aikaisemmin urallaan myös Kanadan nuorisomaajoukkueissa MM-kisatasolla asti esiintynyt Frank Jonken ystävä on edustanut Suomessa RoPSin lisäksi FC YPA:a.

© 2011 Veikkausliiga

Luettu 2332 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309