ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 helmikuu 2011 11:59

"Tämä on nyt tätä maailmaa"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n ja Tampere Unitedin keskiviikkoinen liigacupin peli Ounashallissa on mielenkiinnon kohteena, koska singaporelaisen vedonlyöntihuijarin Suomen-matkan arvellaan liittyvän siihen. RoPS:n ja Tampere Unitedin keskiviikkoinen liigacupin peli Ounashallissa on mielenkiinnon kohteena, koska singaporelaisen vedonlyöntihuijarin Suomen-matkan arvellaan liittyvän siihen.
Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala ei hätkähdä tuoreimpia sopupeliepäilyjä. Helsingin Sanomat kertoi lauantaina jalkapallon sopupelejä järjestelleestä singaporelaismiehestä, joka on Rovaniemen poliisivankilassa epäiltynä väärän henkilötiedon antamisesta.

Lapin Kansan tietojen mukaan kyseessä on maailmalla laajasti etsitty ja tunnettu urheiluvedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal. Helsingin Sanomien mukaan singaporelaisen Suomen vierailu voi liittyä keskiviikkona pelattuun RoPSin ja Tampere Unitedin liigacupin otteluun. Peli päättyi Ounashallissa 1–1.
– Tämä on nyt tätä maailmaa. Meidän pitää koko ajan olla hereillä näiden asioiden kanssa, Kiistala sanoo.

PÄÄVALMENTAJA John Alleniin ei ole oltu yhteydessä ottelun tiimoilta. Valmentaja on katsonut pelin dvd:ltä uudelleen.
– En huomannut mitään kummallista, Allen sanoo.
Kiistala sanoo seuranneensa tilannetta.
– Kuulin asiasta ja olin itse yhteydessä Helsingin Sanomiin ja liigaan.
– Seuroilla on annettu ohjeet ottaa välittömästi liigaan yhteyttä, jos jotain epäilyjä tai huhuja sopupelaamisesta liikkuu. Mitään muuta tietoa kuin Hesarin juttu minulla ei asiasta ole, Kiistala kertoo.

VEDONLYÖNTIASIANTUNTIJA Jorma Vuoksenmaa ei ole seurannut Rovaniemen ottelun pelivaihtoja, mutta hänellä on selkeä käsitys nykymenosta vedonlyöntimarkkinoilla.
– Vedonlyönnin globalisoituminen ja vedonlyönti urheilullisesti hyvin vähäarvoisista kohteista, sekä pelaajien heikkotasoiset palkat ovat merkittävästi lisänneet turvallisuusriskiä.
Vuoksenmaa näkee erityisen vaarallisena Aasian markkinat.
– On uusi ilmiö, että aasialaisissa yhtiöissä voi lyödä vetoa liigacupista ja alasarjajalkapallosta.

SINGAPORELAISMIES otettiin kiinni Helsingin Sanomien mukaan Helsinki-Vantaan lentokentältä torstaina ja toimitettiin Rovaniemelle. Lapin poliisilla on Suomen parhaat valmiudet selvittää henkilötietoja.
Vedonlyöntihuijari on liitetty muun muassa viime syksyiseen Togon ja Bahrainin väliseen maaotteluun, jossa Togon paidassa ei pelannutkaan varsinaisia maajoukkuemiehiä.
Rikoskomisario Jan Fordell vahvistaa singaporelaisen olevan säilössä Rovaniemen poliisivankilassa.
– Me emme tutki sopupeliasiaa, vaan henkilötietoja, komisario korostaa.
Epäiltyä kuullaan viikonlopun aikana.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Kommentti: Voiko aasialaisturisti olla sattumaa?

Vedonlyöntimaailma on muuttunut hurjasti viime vuosina. Vai osasiko joku odottaa, että tammikuisesta FC Santa Clausin ja RoPSin harjoitusottelusta saattoi lyödä vetoa netissä ison eurooppalaisen yhtiön kautta?
Veikkauksen ja isojen eurooppalaisten vedonlyöntiyhtiöiden mukaan singaporelaisen vedonlyöntihuijarin talvimatka Suomeen ei liity välttämättä RoPSin ja Tampere Unitedin liigacupin otteluun. Suuret setelit idänmiesten vedonlyöntivilpeissä tehdään kuitenkin aasialaisissa yhtiöissä. Niiden pelikäyttäytymisestä ei ole tietoja.
RoPS–TamU-ottelun pelivaihto Betfairin live-vedossa oli vähäinen. En pystynyt jälkikäteen täysin varmasti tarkistamaan ottelun aikaisia kertoimia. Jos nettitietoihin on uskominen, kertoimet olivat 80. minuutin kohdalla – pelin ollessa tasan – nämä: RoPSin voitto 22, TamUn voitto 1,75 ja tasapeli 2,6.
Vedonlyöntiasiantuntija Jorma Vuoksenmaan mukaan vähäisilläkin vaihdoilla Betfair antaa suuntaviivoja aasialaisten yhtiöiden tilanteesta.
Ehkä talvituristin matka jäi pettymykseksi.

Markku Saukko

 

Luettu 4816 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309