torstai, 24 helmikuu 2011 08:34

Ensimmäinen piste pilkulta

Nchimunya Mweetwa tälläsi rangaistuspotkusta RoPSille liigacupin avauspisteen tuoneen tasoituksen. Nchimunya Mweetwa tälläsi rangaistuspotkusta RoPSille liigacupin avauspisteen tuoneen tasoituksen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura otti ensimmäisen pisteensä jalkapallon liigacupissa, kun se pelasi kotonaan 1–1 (0–0) tasapelin Tampere Unitedia vastaan.

RoPS aloitti ottelun tahmeasti ja TamU pääsi hallitsemaan. Kotijoukkueelle teetti työtä päästä edes keskiviivan yli.
Toiselle puoliajalle ehdittäessä puntit olivat tasaantuneet. Peli oli rikkonaista eivätkä syötöt tuntuneet löytävän omille välillä kummallakaan joukkueella.
Ahtaassa Ounashallissa ei ollut riittävästi tilaa rakentaa peliä, joten kaksinkamppailut nousivat isoon osaan.

KAMPPAILU OLI odotetun fyysinen ja maalit syntyivät erikoistilanteista. Kun ottelua oli pelattu 60 minuuttia, vierasjoukkue onnistui maalinteossa. Gabor Horváth sai rauhassa puskea pallon RoPSin verkkoon Jonne Hjelmin ampumasta kulmapotkusta.
RoPS pääsi kuittaamaan seitsemän minuuttia myöhemmin, kun käsivirheen vuoksi pallo vietiin pilkulle. Nchimunya Mweetwa latasi pallon varmasti verkkoon.
Vierasjoukkueella oli tilanteita useampiinkin osumiin, eniten paikkoja oli kärjessä pelanneilla Jonne Hjelmillä ja Aleksei Kangaskolkalla. Alex Nyom RoPSin maalilla pelasti monta täpärää tilannetta.
RoPSin päävalmentaja John Allen oli enemmän kuin tyytyväinen tasapeliin ja yhteen pisteeseen. Ottelun jälkeen nähtiinkin huomattavasti iloisempi mies kuin sunnuntain tappiollisen Jaro-pelin jälkeen.
- Vaikka tasurikin jo sinänsä lämmittää, mutta myös peli oli tänään paljon parempaa kuin aikaisemmissa otteluissa. Pelaajien asenne oli kohdallaan ja kaikki jaksoivat loppuun asti.

ALLENIN MUKAAN RoPS oli ottelun 15 viimeistä minuuttia parempi kuin vastustaja.
- Peli ei muuttunut staattisesti vaan nyt jaksoimme liikkua läpi ottelun. Kukaan ei laiskotellut kentällä, Allen kiitteli omiaan.
Yksi kentän parhaista oli Ville Syväjärvi.
- Hän näytti miten pelataan isolla sydämellä ja taistellaan mies miestä vastaan. Kaksinkamppailuissa näkee, ketkä ovat valmiita pelikentälle.
TamUn päävalmentaja Jarkko Wiss oli melko tyytyväinen omiensa otteisiin.
- Vähän jäi kismittämään, että emme saaneet täysiä pisteitä. Tämä oli kuitenkin meiltä kurinalainen esitys ja muoto säilyi koko ottelun.
RoPSilta oli pelikieltoa kärsivän Etchu Taben lisäksi sivussa kokenut Tuomo Könönen. Hän kärsi polvikivuista, joten Allen katsoi parhaaksi lepuuttaa miestä tämän pelin.
- Mistään vakavammasta ei kuitenkaan ole kyse. Olemme tähän asti välttyneet pahoilta loukkaantumisilta, joten sen suhteen tilanne on hyvä.
RoPS jatkaa liigacupin pelejä ensi keskiviikkona KuPSia vastaan. Ottelu pelataan Seinäjoella.